Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Infractorii dau năvală pe portița deschisă de Curtea Constituțională"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Infractorii dau năvală pe portița deschisă de Curtea Constituțională"

Principalul subiect al presei de astăzi este hotărârea dată de Curtea Constituțională potrivit căreia participarea SRI la anchetele procurorilor este neconstituțională. Ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un amplu articol despre consecințele produse în instanțe de decizia CCR. 

Publicitate

"Infractorii dau năvală pe portița deschisă de Curtea Constituțională", titrează ziarul deținut de Cristi Burci. 

"Oameni de afaceri, politicieni sau interlopi s-au grăbit să ridice excepții de neconstituționalitate sau să ceară reviziunea dosarelor soluționate definitit, pentru a putea beneficia de decizia CCR. Printre aceștia se numără personaje de notorietate, precum frații interlopi Sile și Nuțu Cămătaru, omul de afaceri Puiu Popoviciu, fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, baronii locali Gheorghe Nichita și Sorin Frunzăverde, toți trimiși în judecată sau condamnați pentru corupție", scrie Adevărul, pe prima pagină. 

La rândul său, România liberă tratează același subiect punând accent pe declarațiile premierului Dacian Cioloș cu privire la decizia Curții Constituționale a României. 

"Premierul Dacian Cioloș a răspuns pe o rețea de socializare criticilor legate de folosirea unei ordonanțe de urgență pentru a reglementa o chestiune de constituționalitate. Acesta a contracarat și controversele generate de prevederea prin care SRI poate fi desemnat organ de cercetare penală specială pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică", scrie cotidianul editat de Medien Holding

Bancherii au cumpărat și astăzi spațiu de publicitate în două cotidiane centrale. Astfel, România liberă și Evenimentul zilei au publicat pe prima pagină poziția Consiliului Patronatelor Bancare din România cu privire la legea dării în plată, despre care bancherii spun că "dăunează grav României".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Evenimentul zilei: "Mărturii uluitoare despre asistenta medicală care s-a infiltrat în înalta societate". Andreea Pleșea, care se prezenta ca fiind comisar european, a fost trimisă în judecată, în lipsă, pentru șapte infracțiuni de înșelăciune, fals și uz de fals.

Jurnalul Național: "Greu de angajat: CV-urile candidaților de peste 40 de ani ajung direct la gunoi". 6 din 10 șomeri sunt de vârsta a doua. Atunci când fac angajări, companiile îi resping fără măcar să le mai testeze calitățile. 

Gazeta Sporturilor: "În inima durerii". Stancu, Torje, Rusescu și Latovlevici trăiesc în Ankara sentimente de teamă și revoltă. Atentatul de duminică din Turcia, soldat cu 37 de morți și peste 100 de răniți, a răscolit viața fotbaliștilor români. 

Libertatea: "Inna SRL". Ca orice vedetă de calibru, Inna are pe statul de plată o asistentă personală, oameni de PR, administratori de social-media, hair-stylist, make-up artist, fotografi și o echipă de management. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu