Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: Vedete reale, născute în spațiul virtual

 
PRESA DE AZI. Adevărul: Vedete reale, născute în spațiul virtual
Foto: Adevărul

Scandalul iscat de Trăstariu după finala națională a Eurovision, averea PCR ascunsă de toate puterile după '89 și vedetele rețelelor sociale sunt printre subiectele presei de astăzi. 

Publicitate

Ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol despre cum trei nume necunoscute până nu demult publicului larg au devenit celebre datorită rețelelor de socializare precum Facebook. 

"Poliţistul Marian Godină, jurnalista Corina Ozon şi psihologul Sorin Psatta sunt trei nume devenite extrem de cunoscute publicului larg, utilizator de internet sau nu. Postându-şi gândurile pe reţeaua de socializare Facebook, fără să investească bani, ci doar timp, energie şi inspiraţie, ei au căpătat treptat celebritatea, fiind urmăriţi în prezent de milioane de români", scrie ziarul deținut de Cristi Burci în debutul articolului intitulat "Vedete reale, născute în spațiul virtual".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

Click!: "Scandal monstru după finala națională. Trăistariu: 'Și-au bătut joc de mine la Eurovision'". ”Vorbele juriului despre «Paradisio» şi criticile lor dure îndreptate spre mine, încă de dinainte de a ajunge în semifinală, au influenţat votul publicului. S-a văzut de la o poştă că erau porniţi rău de tot. Au spus vorbe dure la adresa mea, ca să convingă românii să nu pună mâna pe telefon şi să mă voteze", este de părere Trăistariu.

Evenimentul zilei: "Toate puterile după '89 au ascuns averea PCR în spatele unui ordin dat de Ceaușescu acum 44 de ani". Guvernul evită să spună direct dacă va declasifica documentele în care se află datele despre avuţia PCR. RA-APPS anunţă că lucrează în acest sens. Astfel se poate afla ce au luat comuniştii de la cetăţeni înainte de 1990, şi ce a fost furat după 1989 din ce agonisise PCR.

Jurnalul Național: "Femei care conduc lumea bărbaților". Aproape 40% din afacerile din România sunt conduse de doamne, 30% din miniştri aparţin sexului frumos, însă doar 12% dintre parlamentari sunt femei. Şi foarte puţine acced la funcţii de conducere în Senat, Camera Deputaţilor sau în structurile judeţene.

România liberă: "Proiectul legii tutunului, 'o chestiune de natură penală'". Proiectul de lege care trebuie să transpună în România Directiva tutunului, aprobat în ședința de Guvern din 24 februarie, a fost modificat înainte de a ajunge la Senat, documentul făcut public inițial fiind înlocuit cu un altul. Producătorii reclamă faptul că Ministerul Sănătăţii devine reglementator unic al pieței țigaretelor, fiind exclusă obligativitatea consultării cu alte instituții, care au competențe în ceea ce privește producția, comercializarea, și combaterea comerțului ilegal (Ministerul Economiei, ANAF etc.).

Gazeta Sporturilor: "Interzis la vraci". Marica are ruptură la bicepsul femural drept și e disperat că poate rata Euro. Atacantul vrea să apeleze la sârboaica Marijana, vrăjitoarea care în trecut l-a refăcut miraculos pe Raț, dar Gigi Becali l-a refuzat ferm. 

Libertatea: "Eu le-am cerut să-l amputeze".  Tabloidul spune povestea impresionantă a lui Tudor Nicolescu, concurentul care gătește într-un singur picior la emisiunea Chefi la cuțite, difuzată de Antena 1. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu