Skip to main content

PRESA DE AZI. Dragoș Nedelcu, în EVZ: 25 de români așteaptă să moară. Fostul ziarist are nevoie de un transplant de plămâni

 
PRESA DE AZI. Dragoș Nedelcu, în EVZ: 25 de români așteaptă să moară. Fostul ziarist are nevoie de un transplant de plămâni

O scrisoare a fostului ziarist Dragoș Nedelcu deschide azi Evenimentul zilei. Suferind de o maladie la plămâni, având nevoie de un transplant, Nedelcu scrie că "25 de români așteaptă să moară".

Publicitate

De ce?

"ONG-ul olandez Eurotransplant, care administrează banca de organe în Uniunea Europeană a interzis, de la începutul anului, spitalelor din Austria și Germania care fac transplanturi de plămâni, să mai accepte pacienți români", notează EVZ.

Decizia a fost luată pentru că România nu este membră a Eurotransplant și că țara noastră nu a donat nici măcar un plămân la banca de organe.

Pentru a putea contribui la banca europeană de organe pe zona de transplant pulmonar, România trebuie să investească 10 milioane de euro pentru a avea o sală de operații pentru recoltare, mai scrie Evenimentul zilei.

Subiectul lipsei dotărilor din spitale este tratat și de România liberă pe coperta ediției de astăzi, însă cu altă speță. "Au modernizat clădirea spitalului, dar au uitat de pacienți", titrează cotidianul editat de Medien Holding. 

"Autoritățile județene din teleorman au investit 20 de milioane de euro în renovarea clădirii principale a Spitalului Județean din Alexandria, dar au uitat să doteze unitatea cu aparatură medicală. Pacienții sunt internați într-o clădire modernizată, dar în care nu se pot face investigații banale, precum o bronhoscopie", scrie România liberă în deschiderea ediției de astăzi. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Jurnalul Național: "Cum au căpușat offshore-urile lui Țiriac Aeroportul Henri Coandă". În spatele proiectului rezidențial La Stejarii, dar și a complexului de agrement Stejarii stă o adevărată rețea de companii. Acestea sunt deținute de o încrengătură de căsuțe postale cu sediul în Cipru sau companii olandeze și spaniole, controlate de Ion Țiriac, prin interpus, scrie JN. 

Weekend Adevărul: "Paul Niculescu-Mizil, ideologul lui Dej, amicul lui Ceaușescu și mentorul lui Iliescu". Ziarul continuă serialul "apostolii epocii de aur" cu un nou episod. Paul Niculescu-Mizil și-a început viața politică în închisoare: era în pântecele mamei și, indirect, plătea și el pentru greșelile ei. Și-a încheiat socotelile cu politica tot în închisoare, la Jilava. Între cele două sesiuni în pușcărie, Niculescu-Mizil a fost însă unul dintre nomenclaturiștii influenți în Partidul Comunist. 

Gazeta Sporturilor: "Hora pentru RIO". Naționala feminină de handbal a României întâlnește azi, la Aarhus, Danemarca în primul meci al turneului preolimpic. Pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, tricolorele trebuie să se claseze între primele două într-o grupă în care se mai află Muntenegru și Uruguay. 

Click!: "Soția îi dă timp lui Cristi să aleagă în liniște între familie și amanta Pelinel. Alina Borcea și-a luat copiii și a plecat în America"

Libertatea: "Bianca e însărcinată cu fostul soț. Botezul simultan cu nunta". Drăgușanca și Victor Slav se vor cununa civil în luna aprilie, la Deva, pentru a-i asigura un cadru familial oficial copilului lor.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu