Skip to main content

PRESA DE AZI. Klaus Iohannis, în rolul lui Suleyman pe coperta ziarelor de satiră

 
PRESA DE AZI. Klaus Iohannis, în rolul lui Suleyman pe coperta ziarelor de satiră

 Președintele României, Klaus Iohannis, îl înfățișează pe Suleyman Magnificul pe prima pagină a ziarelor de satiră. Pe coperta Kamikaze șeful statului este numit "Klausuleyman Maginificul și îngrijoratul", iar Cațavencii titrează "Telenovela moscheii din București și-a găsit eroul legendar". 

Publicitate

Kamikaze, pe prima pagină:

"Pentru că în noul sediu al Antenei 3 nu dă voie pastorul să se facă petreceri, luteranul Iohannis și-a făcut Paștele la o moschee mică, P+3, de cartier".

Cațavencii: 

"Klaus, sultanul Imperiului Mutoman, nu se teme de bombele teroriștilor atâta vreme cât toate predicțiile de pe piața imobiliară arată că prețurile nu vor sări în aer. Nu-mi fac griji cu moscheea lui Erdogan! Dacă se opun bucureștenii, îi iau pe turci la Sibiu și le închiriez parterul ăla din centru. De la nemții de la Raiffeisen oricum nu mai pot să iau bani pe el, c-am pierdut casa în instanță."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Am picat de papagali în Afacerea Moscheea". Construirea unei moschei la București la schimb cu ridicarea unei catedrale ortodoxe la Istambul se dovedește tot mai mult o capcană abil întinsă de Turcia, capcană în care, la București, au picat trei președinți și cinci guverne. România nu are nevoile spirituale, dar nici resursele financiare pentru a edifica o catedrală la Istambul. 

Jurnalul Național: "Parlamentarii se simt iradiați în Casa Poporului". Un document de la Direcția de Sănătate București a ajuns pe masa deputaților și a declanșat panică în Parlament. Este vorba de un buletin de expertiză-medicală în care scrie că în Casa Poporului nivelul câmpurilor electrice și magnetice este mai mare față de limita admisă. 

Evenimentul zilei: "Cum devii din inculpat, informator al procurorilor". "Ajută-mă și nu-ți mai caut alte fapte", așa sunt convinși inculpații de către anchetatori să devină investigatori sub acoperire în alte dosare. Procurorii îi răsplătesc pe colaboratorii sub acoperire făcându-le uitate alte fapte despre care parchetele nu au fost sesizate oficial, susțin surse din procuratură. 

România liberă: "Manevre parlamentare în bătălia cu procurorii". Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil cererea DNA de reținere a lui Sebastian Ghiță, dar a respins solicitarea de arestare preventivă procurorilor, folosită și în cazul deputaților Elena Udrea și Cristian Rizea.

Gazeta Sporturilor: "Prăbușire". Simona Halep a pierdut aseară în sferturi la Miami în fața Timeei Bacsinszky.

Libertatea: "Protest studențesc și soluții posibile. Fumătorii contraatacă". Studenții din Complexul Regie din București au organizat un protest împotriva Legii antifumat, dar s-au calmat după câteva țigări fumate în stradă. 

Click!: "Specialiștii se așteaptă la cel mai cald an din istorie. Coșmarul verii 2016: secetă și țânțari ucigași". Ministerul mediului avertizează că vin cele mai fierbinți zile de până acum. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu