Skip to main content

Vlad Mixich demontează o manipulare de presă, internauții îl share-uiesc

 
Vlad Mixich demontează o manipulare de presă, internauții îl share-uiesc

Jurnalistul Vlad Mixich de la HotNews.ro arată cum o știre de pe România TV titrată “Alerta medicală de proporții” formează "o isterie în România". Articolul prin care jurnalistul demontează manipularea a fost intens distribuit pe Facebook.

Materialul intitulat "Alerta medicala de proportii: Ministerul Sanatatii ingenuncheat de geto-daci" a fost distribuit de peste 400 de ori pe rețeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din articol:

"Iată cum se formează o isterie în România anului 2016. “Alerta medicală de proporții”, titrează mare televiziunea de știri România TV. Înainte de apariția acestei alerte, Olivia Steer scrisese apocaliptic pe Facebook “Copiii noștri – cobaii lor”, trimițându-și apoi publicul spre dezvăluiri incendiare despre vaccinuri publicate pe pagina Nașul TV de un domn care, printre altele, conduce Asociația Geto Dacii și oblăduiește site-uri de tipul adevarul-despre-getodaci."

Între cele mai distribuite articole de pe site-urile de știri se mai numără una de pe Mediafax.ro și una de pe Digi24.ro.

Cele mai share-uite articole de pe site-urile de știri, într-o selecție realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO:

1. hotnews.ro, “Alerta medicala de proportii: Ministerul Sanatatii ingenuncheat de geto-daci”, de Vlad Mixich,

- 411 share-uri pe Facebook.

2. mediafax.ro, “Rudă a unui copil din Argeş mort la “Marie Curie”: Noi nu am consumat produse de la “Brădet””, 

- 250 share-uri pe Facebook.

3. digi24.ro, “Bebeluși infectați cu E.coli. Fermierii vor să-l dea în judecată pe ministrul Agriculturii”, autor neprecizat,

- 261 share-uri pe Facebook.

4. digi24.ro, “Primii refugiaţi au ajuns în România”,

- 245 share-uri pe Facebook.

5. adevarul.ro, “Klaus Iohannis: Am decis să retrag distincţia „Steaua României“ lui Laszlo Tokes. Trebuie să aprecieze valorile care stau la baza Constituţiei României”, de Sebastian Zachmann, Mădălina Mihalache,

- 199 share-uri pe Facebook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu