Skip to main content

Ancheta dezinfectanţilor. S-a încercat mituirea unui jurnalist TV ca să fie „mai blând”. Despre cine e vorba?

 
Ancheta dezinfectanţilor. S-a încercat mituirea unui jurnalist TV ca să fie „mai blând”. Despre cine e vorba?
„Există cel puţin o vedetă de televiziune pe care cineva a încercat să o mituiască, cu o propunere printr-o rudă, în aceste zile, ca să fie blînd în chestiunea dezinfectanţilor”, a scris jurnalistul Cătălin Tolontan în episodul patru din ancheta Gazetei pe subiectul dezinfectantului diluat, vândut de Hexi Pharma în aproape toate spitalele din România.
Publicitate

„Omul din TV s-a enervat pur şi simplu, a refuzat şi a relatat pe larg cazul antisepticelor diluate. Nu avem acordul ziaristului să-i dezvăluim numele, dar dacă vă gîndiţi ce post TV a reflectat pe larg subiectul, veţi realiza pe ce canal e omul care a refuzat dealul.”, a mai spus Tolontan.

La o analiză mai atentă a modului în care televiziunile au reflectat cazul, Realitatea TV a fost canalul care a mediatizat cel mai intens subiectul pe TV, comparativ cu celelalte posturi. Subiectul a fost dezbătut pe larg mai ales în matinalul postului, prezentat de Dorin Chioţea şi Ramona Solomon. De altfel, Dorin Chioţea este foarte critic şi pe Facebook în cazul dezinfectanţilor: "Hexi Pharma e doar un exemplu de asasinat in masa", a scris el azi pe Facebook. "CRIMA dezinfectantilor diluati de Hexi Pharma arata fratia baietilor destepti din Sanatate. Mafia baronilor medicali omoara cu zile, zi de zi, mii si mii de romani", a notat el.

Este Dorin Chioţea jurnalistul despre care a scris Tolontan?

Contactat de Paginademedia.ro, Dorin Chioţea nu a discutat pe acest subiect. „Ceea ce am avut de zis ca jurnalist despre cazul Hexi Pharma, am spus pe post”, a declarat jurnalistul.

Reamintim că, de la începutul acestei săptămâni, echipa gazetei Sporturilor, coordonată de Cătălin Tolontan, a lansat o anchetă privind dezinfectanţii utilizaţi în spitale. Pornind de la surse din interiorul producătorului Hexi Pharma, care aprovizionează sute de spitale din 40 de judeţe, ancheta a arătat că dezinfectanţii folosiţi de spitale nu sunt controlaţi în laborator de autorităţi şi că produsele Hexi Pharma aveau concentraţii de substanţe active mult sub limită.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus