Skip to main content

Ancheta dezinfectanților. S-a încercat mituirea unui jurnalist TV ca să fie „mai blând”. Despre cine e vorba?

 
Ancheta dezinfectanților. S-a încercat mituirea unui jurnalist TV ca să fie „mai blând”. Despre cine e vorba?
„Există cel puțin o vedetă de televiziune pe care cineva a încercat să o mituiască, cu o propunere printr-o rudă, în aceste zile, ca să fie blînd în chestiunea dezinfectanților”, a scris jurnalistul Cătălin Tolontan în episodul patru din ancheta Gazetei pe subiectul dezinfectantului diluat, vândut de Hexi Pharma în aproape toate spitalele din România.

„Omul din TV s-a enervat pur și simplu, a refuzat și a relatat pe larg cazul antisepticelor diluate. Nu avem acordul ziaristului să-i dezvăluim numele, dar dacă vă gîndiți ce post TV a reflectat pe larg subiectul, veți realiza pe ce canal e omul care a refuzat dealul.”, a mai spus Tolontan. 

La o analiză mai atentă a modului în care televiziunile au reflectat cazul, Realitatea TV a fost canalul care a mediatizat cel mai intens subiectul pe TV, comparativ cu celelalte posturi. Subiectul a fost dezbătut pe larg mai ales în matinalul postului, prezentat de Dorin Chioțea și Ramona Solomon. De altfel, Dorin Chioțea este foarte critic și pe Facebook în cazul dezinfectanților: "Hexi Pharma e doar un exemplu de asasinat in masa", a scris el azi pe Facebook. "CRIMA dezinfectantilor diluati de Hexi Pharma arata fratia baietilor destepti din Sanatate. Mafia baronilor medicali omoara cu zile, zi de zi, mii si mii de romani", a notat el.

Publicitate

Este Dorin Chioțea jurnalistul despre care a scris Tolontan?

Contactat de Paginademedia.ro, Dorin Chioțea nu a discutat pe acest subiect. „Ceea ce am avut de zis ca jurnalist despre cazul Hexi Pharma, am spus pe post”, a declarat jurnalistul.

Reamintim că, de la începutul acestei săptămâni, echipa gazetei Sporturilor, coordonată de Cătălin Tolontan, a lansat o anchetă privind dezinfectanții utilizați în spitale. Pornind de la surse din interiorul producătorului Hexi Pharma, care aprovizionează sute de spitale din 40 de județe, ancheta a arătat că dezinfectanții folosiți de spitale nu sunt controlați în laborator de autorități și că produsele Hexi Pharma aveau concentrații de substanțe active mult sub limită.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu