Skip to main content

Antena Group a pierdut definitiv un proces cu Televisa pentru o marcă

 
judecatorie
judecatorie
Decizie definitivă. Câştig de cauză pentru Televisa (mare jucător pe zona de enterianment şi telenovele spaniole), într-un proces pe care l-a intentat Antenei Group.
Publicitate

Cele două companii s-au luptat în instanţă pentru o marcă, „TV Novela”, pe care Antena Group a încercat să o înregistreze la OSIM. La ambele instanţe în care s-a judecat cauza, Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel, Televisa a avut câştig de cauză.

De menţionat că în timpul procesului de fond, de la Tribunalul Bucureşti, Antena Group a „achiesat” la pretenţiile reclamantei. Ceea ce înseamnă că a recunoscut pretenţiile Televisa.

Mai exact, Tribunalul Bucureşti a dispus „interzicerea folosirii de către pârâtă, în activitatea sa comercială, a denumirii TV Novela”, iar Curtea de Apel a menţinut-o. Pe lângă aceasta, Curtea de Apel obligă Antena Group să plătească cheltuieli de judecată către Televisa, de 1.500 de euro.

Deciziile celor două instanţe, Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel, în continuare:

Tribunalul Bucureşti, prima instanţă la care s-a judecat procesul: „Ia act de achiesarea pârâtei la pretenţiile reclamantei şi, în consecinţă, dispune interzicerea folosirii de către pârâtă, în activitatea sa comercială, a denumirii „TV NOVELA”. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 2800 euro echivalent lei la data plăţii, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în 30 zile de la comunicare.”

Curtea de Apel: „Admite recursul. Casează în parte sentinta civilă recurată, în sensul: Obligă pârâta la plata sumei de 1500 euro către reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată plătibile în lei la cursul BNR în ziua plăţii, reduse conform art. 451 alin.2 Cod procedură civilă. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei. Definitivă”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ichr Ichr
    Probabil ca acest Tv Novela avea sa fie actualul Happy Channel. Cand si-au dat seama de problemele legale, s-au indreptat spre deja marca inregistrata a Ruxandrei Ion la OSIM.
  • Alex Alex
    Nu inteleg nimic din acest articol. Despre ce Tv novela este vorba?

Trimite un comentariu

sus