Skip to main content

Cristian Burci, ridicat de DIICOT pentru audieri. Percheziții la ziarul Adevărul

 
Cristian Burci, ridicat de DIICOT pentru audieri. Percheziții la ziarul Adevărul
Sursa foto: Q Magazine

Omul de afaceri Cristian Burci, patronul Adevărul, a fost ridicat în această dimineață pentru audieri de procurorii DIICOT. Burci este acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 8 milioane de euro, anunță Digi 24. În plus, procurorii fac percheziții la mai multe sedii de firme deținute de omul de afaceri, printre care și redacția unui ziar, mai menționează sursa citată. 

Publicitate

Procurorii din Olt de la DIICOT anchetează devalizarea unei societăți, fabrica Romvag, care a devenit cunoscută pentru fabricarea de vagoane. Fabrica a fost privatizată iar în proporție de 70% era deținută de Cristian Burci.

Pe de altă parte, agenția de presă News.ro anunță că percheziții se fac și la locuința omului de afaceri precum şi la administratorul special al firmei insolvente Denisa Turcu într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 7,1 milioane de euro şi 3,8 milioane de lei.

De asemenea, membrii grupului infracţional sunt acuzaţi că ar fi spălat 18.1 milioane de euro şi 3.8 milioane de lei. Percheziţii se fac şi în redacţia Adevărul, mai arată News.ro.

De menționat că, Denisa Turcu, cea care este de asemenea vizată de perchezițiile DIICOT, a fost administrator special al Adevărul Holding, societate aflată în insolvență (detalii, AICI).

Știre în curs de actualizare

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu