Skip to main content

Dan Suciu, despre situaţia Eurovision: Nu am găsit soluţia tehnică şi legală în termenul scurt pe care l-am avut la dispoziţie

 
Dan Suciu, despre situaţia Eurovision: Nu am găsit soluţia tehnică şi legală în termenul scurt pe care l-am avut la dispoziţie

„Nu există bază legală pe baza căria să se poată face acest transfer financiar, având în vedere că societatea respectivă are multiple datorii”, a declarat într-o conferinţă de presă Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre eliminarea României de la Eurovision, ca urmare a datoriilor acumulate.

Publicitate

Acesta a explicat că Guvernul nu a reuşit să găsească o soluţie tehnică şi legală în termenul scurt pe care l-a avut la dispoziţie, de când a primit notificarea de la organizaţia europeană ce reuneşte toate televiziunile publice din Europa. TVR are de achitat la EBU în jur de 10 milioane de euro pentru drepturi de difuzare achiziţionate în trecut.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului:

„Am discutat situaţia, într-adevăr. Nu există bază legală pe baza căria să se poată face acest transfer financiar, având în vedere că societatea respectivă - Societatea Română de Televiziune - are multiple datorii. Ar fi o problemă de concurenţă neloială şi ar fi fost sesizate de toate forurile care ţin cont de concurenţă pe plan european. Din păcate, nu am găsit soluţia tehnică şi legală mai ales, dincolo de soluţia financiară. Ne pare rău să constatăm acest lucru, dar adresa a sosit la noi abia în aceste zile, e o problemă de ani de zile, trebuia rezolvată de ani de zile, sunt datorii de ani de zile şi e cumva inechitabil să fie acuzat acest guvern de faptul că nu a plătit o datorie care de ani de zile zace prin diverse sertare. Noi nu am găsit soluţia tehnică şi legală în termenul scurt de 24 de ore pe care l-am avut la dispoziţie.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • d d
    Solutia este TVR desfiintat! ***, filme de acum 20-30 de ani, competitii sportive nu.***! FALIMENT!

Trimite un comentariu

sus