Skip to main content

Instanţa a anulat amenda primită de Digi 24 în cazul Colectiv

 
Instanţa a anulat amenda primită de Digi 24 în cazul Colectiv

Curtea de Apel a anunlat amenda de 10.000 de lei pe care CNA a acordat-o postului Digi 24 în luna noiembrie a anului trecut. Decizia nu este însă definitivă.

Publicitate

Sancţiunea a fost dată pentru modul în are a reflectat postul de ştiri o informaţie din cazul Colectiv. Mai exact, a prezentat pe post o scrisoare a unui tânăr, presupus martor la tragedia din Colectiv, care a criticat modul în care au reacţionat autorităţile în cazul Colectiv.

Amenda de 10.000 de lei, prima din istoria postului, a fost motivată de CNA cu "lipsa informării corecte" şi că nu au fost verificate informaţiile prezentate în scrisoare, document apărut iniţial pe site-ul HotNews.ro.

În scrisoare, martorul critica dur modul de organizare al forţelor de intervenţie. În şedinţa în care Digi24 a fost amendat cu 10.000 de lei, forul audiovizual a dat câte o somaţie publică posturilor România TV şi Kanal D pentru insistenţa cu care au prezentat imagini cu rudele victimelor. Ulterior, posturile au

Decizia, pe scurt:

Admite acţiunea formulată de reclamanta RCS & RDS SA în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Naţional al Audiovizualului. Anulează Decizia de sancţionare nr. 569/12.11.2015 Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gaetano Gaetano
    Subscriu la cele scrise de F si A3!!
  • A3 A3
    Antena 3 trebuie sa fie amendata zilnic pe motivul "lipsa informării corecte".
  • F F
    Digi24 e la alt nivel. Degeaba incearca unii sa il puna in aceeasi oala cu diverse posturi. Chiar cred ca se simt jurnalisti oamenii de acolo. Felicitari.

Trimite un comentariu

sus