Skip to main content

STUDIU. Jurnalist de presă scrisă - cea mai rea meserie din lume. Mai rea ca tăietorii de lemne

 
STUDIU. Jurnalist de presă scrisă - cea mai rea meserie din lume. Mai rea ca tăietorii de lemne
Un site american specializat în resurse umane a identificat în urma unui studiu cea mai rea meserie din lume. Nu este agent de deratizare, nici vânzător ori agent de publicitate, deşi sunt şi ele în top. Este vorba despre jurnalist de presă scrisă.
Publicitate
News.ro. Clasamentul a fost întocmit de Careercast.com, un site american specializat în Resurse Umane, citat de agenţia de presă News.ro.

Jurnaliştii din presa scrisă au ocupat pentru al treilea an consecutiv primul loc în Topul 10 al celor mai rele meserii din lume. Stresul, veniturile salariale, mediul de lucru şi perspectivele de evoluţie profesională au fost criteriile principale avute în vedere în realizarea acestui clasament. Mediul de lucru a ţinut cont de factori fizici şi emoţionali şi de numărul de ore lucrate în fiecare săptămână.

În privinţa veniturilor, specialiştii în Resurse Umane au analizat salariul mediu al jurnaliştilor americani din presa scrisă şi perspectivele de creştere a acestuia. Site-ul Careercast.com a analizat, de asemenea, rata şomajului, dar şi stresul generat de această profesie.

În privinţa stresului, autorii studiului au avut în vedere 11 factori ce au inclus aspecte diverse, precum respectarea termenelor-limită, deplasări în interes profesional şi relaţia cu publicul. Pe locul următor în acest clasament se află meseria de tăietor de lemne.

O altă meserie din industria mass-media, cea de animator radio, ocupă poziţia a treia. Pe locurile următoare în Topul 10 al celor mai rele meserii din lume s-au clasat profesiile: DJ, specialist în recrutarea militarilor, agent de deratizare, vânzător, agent de publicitate, şofer de taxi şi pompier.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gavriil Stiharul Gavriil Stiharul
    Daca scapa vreun dezacord, anacolut, cacofonie, pleonasm, virgula intre subiect si predicat, intre subiectiva si regenta etc., toata lumea ia foc. Agramatule, analfabetule, amatorule! De parca celebrele teze de doctorat scrise la beciul domnesc sunt verificate cu "Indreptarul..." Le-a vazut cineva? Cine stie ce "minuni" gasim pe acolo!
  • costel costel
    Vad ca nu scrieti nimic despre actiunea ziaristului Liviu Avram,care a reusit sa trimita la CCR legea electorala care stabileste votul intr-un singur tur!!!Toata admiratia pentru un astfel de ziarist!!!

Trimite un comentariu

sus