Skip to main content

Membru CNA, solicitare către DNA: Faceţi publice numele televiziunilor implicate în dosarul Ludovic Orban

 
Membru CNA, solicitare către DNA: Faceţi publice numele televiziunilor implicate în dosarul Ludovic Orban

Un membru CNA cere Direcţiei Naţionale Anticorupţie să dezvăluie numele celor două televiziuni implicate în dosarul de mită în care este implicat politicianul Ludovic Orban, care a fost până ieri candidatul PNL la alegerile pentru primăria generală a Capitalei.

Publicitate

Jucan spune că se referă la „aspectul invocat în comunicat (comunicatul de ieri al DNA) care arată că persoana în cauză a solicitat sume de bani pentru a fi folosite în promovarea ilegală a imaginii proprii la două posturi de televiziune”.

Valentin Jucan face aceste solicitări „în vederea sesizării Consiliului Naţional al Audiovizualului, respectiv a aplicării prevederilor legale din Legea audiovizualului, art. 8, alin. 1, lit “a” şi a art. 10, alin. 6, inclusiv pentru sesizarea organelor judiciare şi a comisiilor pentru cultură din Senat şi Camera deputaţilor; pentru respectarea cadrului legal de desfăşurare a campaniilor electorale şi respectarea obligaţiilor la a informa corect în orice moment, cu invocarea normelor legale care se regăsesc în Legea audiovizualului nr. 505 din 2002, republicată, art. 3 alin. 2, art. 6 alin.2 şi alin.3, art. 26 ind.1, dar şi în Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, art. 139;”

Reamintim că Ludovic Orban a fost pus sub acuzare de DNA într-un dosar ce viza o presupusă mită de 50.000 de euro. Potrivit procurorilor, la data de 1 martie, Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2016, în care Orban urma să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. Ulterior, în 20 martie, când s-a întâlnit cu omul de afaceri, Ludovic Orban i-ar fi pretins 50.000 euro, precizându-i că va trebui să dea banii unor persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea în contextul candidaturii sale.

Comunicatul integral, în continuare:

În calitate de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, garant al interesului public (L.504/2002, art. 11, alin. 6), în legătură cu comunicatul de presă remis presei de către Direcţia Naţională Anticorupţie – DNA, în data de 11 aprilie a.c., referitor la punerea în mişcare a acţiunii penale şi dispunerea luării măsurii controlului judiciar în legătură cu un candidat propus la primăria generală a Capitalei, în speţă, legat de aspectul invocat în comunicat care arată că persoana în cauză a solicitat sume de bani pentru a fi folosite în promovarea ilegală a imaginii proprii la două posturi de televiziune;

în vederea sesizării Consiliului Naţional al Audiovizualului, respectiv a aplicării prevederilor legale din Legea audiovizualului, art. 8, alin. 1, lit “a” şi a art. 10, alin. 6, inclusiv pentru sesizarea organelor judiciare şi a comisiilor pentru cultură din Senat şi Camera deputaţilor; pentru respectarea cadrului legal de desfăşurare a campaniilor electorale şi respectarea obligaţiilor la a informa corect în orice moment, cu invocarea normelor legale care se regăsesc în Legea audiovizualului nr. 505 din 2002, republicată, art. 3 alin. 2, art. 6 alin.2 şi alin.3, art. 26 ind.1, dar şi în Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, art. 139; SOLICIT PUBLIC DIRECŢIEI NAŢIONALE ANTICORUPŢIE - DNA SĂ PUBLICE NUMELE CELOR DOUĂ TELEVIZIUNI IMPLICATE ÎN DOSARUL MENŢIONAT ÎN COMUNICATUL TRANSMIS IERI, 11 APRILIE, A.C. .

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    mariane , nu crezi ca o sustin firea psd
  • marian marian
    Cred ca Antena 1 si Antena 3
  • stefan stefan
    Pariez pe Pro TV si Realitatea.
  • stiutorul stiutorul
    Ma tem ca e chiat televiziunea "doamnei" la care era angajat dl Jucan sa care geanta. Udrea. Elena Udrea.
  • MariusONC MariusONC
    Jucane, matale tot speri ca printre cele doua televiziuni sa fie Antena 3, dar se pare ca o sa-ti iei o mare teapa.
  • Costica Costica
    Si eu solicit DNA sa sparga grupul de crima organizat numit CNA. Dle Jucan,cu sesizarile trimise pe emailul dvs. ce a-ti facut? Le-ati prezentat in consiliu sau le-ati trimis la DNA? Nu mai faceti pe integrul!
  • stiutorul stiutorul
    E clar ca nu e Antena 3. Ca, daca era asta, o faceau praf pana acum.

Trimite un comentariu

sus