Skip to main content

(P) PENTRU JURNALIŞTI. Bază de date cu experţii din ONG-uri

 
(P) PENTRU JURNALIŞTI. Bază de date cu experţii din ONG-uri

Baza de date, care înglobează expertiza ONG-urilor, conţine peste 200 de astfel de organizaţii din Bucureşti şi din ţară, e împărţită pe domenii de activitate şi subdomenii relevante fiecărui ONG şi poate fi accesată online. Ea a fost realizată în cadrul proiectului Media Resource: Jurnaliştii lucrează cu ONG-iştii, derulat de Median Research Centre (MRC).

Publicitate

Baza de date are o opţiune prin care ONG-urile pot să îşi înscrie singure experţii, prin completarea unui formular sau să trimită automat o cerere pe site pentru a actualiza informaţiile despre propria organizaţie.

Scopul acestei baze de date, la fel ca şi cel general al proiectului, este să faciliteze accesul jurnaliştilor la specialiştii din ONG-uri şi să ajute la promovarea expertizei acestora. Mai mult, acest model de colaborare a fost evidenţiat în mai multe reportaje şi investigaţii realizate de jurnaliştii din proiect, care au folosit extensiv informaţii din studiile şi proiectele ONG-urilor sau declaraţii ale specialiştilor în domeniu.

Subiectele abordate au ţinut de formele moderne de exploatare ale copiiilor, situaţia din familiile cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, starea actuală a Pădurii Băneasa, masa de prânz a elevilor, discriminarea persoanelor transgender şi situaţia patrimoniului naţional.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România - www.fondong.fdsc.ro.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nita Nita
    " Discriminarea persoanelor transgen " , pe bune ? Mai sifoneaza niste bani nu mai zic cine ei si altii ca ei care o sa fie. Producatorii la maruta si toate acele magazine sociale stiti care se fac. Pe principiul: fata care traieste cu bunica, in casa din craiova. Oferitii casa prin intermediul nostru sa o facem servitoare, de f... Si dintr-o magazie a ei mai proasta adusa in magazia noastra mai noua, de avantaj

Trimite un comentariu

sus