Skip to main content

ALEGERILE LOCALE: 159 de televiziuni și 120 de radiouri, în campania electorală

 
ALEGERILE LOCALE: 159 de televiziuni și 120 de radiouri, în campania electorală

279 de radiodifuzori au informat Consiliul Național al Audiovizualului că vor reflecta campania electorală în următoarea lună. Dintre acestea, 159 sunt televiziuni, iar restul posturi de radio locale sau cu difuzare națională. 

Posturile locale și centrale au avut obligația să informeze forul audiovizual în legătură cu intenția de a reflecta campania electorală, menționând inclusiv emisiunile electorale sau cele care vor găzdui dezbateri electorale. 

Publicitate

Astfel, printre televiziunile centrale care au noificat până acum CNA cu privire la campania electorală, se numără televiziunile de știri Antena 3, B1, Realitatea TV, România TV și Digi24. La acestea se adaugă și canalele televiziunii publice, dar și Nașul TV și televiziunea cu profil financiar, lansată luna trecută de Mohammad Murad - Money News. 

Dacă la campania localelor din 2012 s-au implicat și televiziunile familiei Prigoană, Taraf TV și Etno, în actuala campanie, cel puțin până acum, acestea nu au anunțat că vor reflecta campania. 

Campania electorală în media va începe astăzi, 6 mai și se va încheia vineri, 3 iunie, la 7.00. 

Potrivit deciziei CNA privind alegerile locale, posturile TV sunt obligate să marcheze, la vedere, tipul emisiunii pe toată durata difuzării, respectiv, „emisiune electorală” sau „emisiune de dezbatere electorală” (decizia CNA poate fi consultată AICI). 

Emisiunile electorale, în care competitorii electorali își pot prezenta programele politice și activitățile de campanie electorală, pot fi difuzate în zilele de luni până vineri.

Emisiunile de dezbatere electorală, în care radiodifuzorii pun în discuț ie programele electorale și temele de interes public legate de campania electorală, cu participarea a cel puțin doi candidați sau reprezentanții lor, pot fi difuzate de luni până duminică. 

 Lista radiodifuzorilor care au notificat CNA în privința reflectării campaniei electorale, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • As fi curioasa sa vad care au fost televiziunile care nu au respectat conditiile la alegerile anterioare. Acele derapaje de la litera legii.

Trimite un comentariu