Skip to main content

CCR a respins contestaţia PNL privind votul în cazul Monicăi Ghiurco la TVR

 
Monica Ghiurco
Monica Ghiurco

Curtea Constituţională a respins contestaţia PNL în ce priveşte votul dat de Parlament pe 11 aprilie în cazul propunerii Monicăi Ghiurco, în fruntea TVR.

Publicitate

Informaţia a fost anunţată de Irina Radu, noul şef TVR, la interviurile Paginademedia Live, citând surse apropiate CCR.

PNL a trimis Curţii Constituţionale sesizarea de neconstituţionalitate a hotărârii Parlamentului prin care se constata că Monica Ghiurco nu a obţinut suficiente voturi pentru a deveni preşedintele-director general al TVR.

”Numărarea voturilor exprimate pentru numirea în funcţia de Preşedinte Director General al SRTv a doamnei Monica Ghiurco s-a realizat după o procedură neconstituţională, deoarece în cauză trebuia luată în considerare majoritatea simplă şi nu majoritatea calificată”, a motivat PNL decizia.

Propunerea Monicăi Ghiurco la şefia TVR a fost respinsă pe 11 aprilie, de comisii, dar şi în plen. Ulterior, membrii CA ai TVR au propus-o tot pe Monica Ghiurco, însă a fost din nou respinsă de comisii, la audierile de luni, 9 mai. Tot atunci, a fost chemată la audieri şi Irina Radu, cea care a candidat în CA şi care primise doar cinci voturi (faţă de 7 câte a avut Monica Ghiurco).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    CCR=PSD=PCR!
    Amin.

Trimite un comentariu

sus