Skip to main content

Culmea conspiraţiei, în EVZ: Maşina lui Condrea controlată de la distanţă. Şefii ziarului: "se face iarăşi presă la EVZ"

 
Culmea conspiraţiei, în EVZ: Maşina lui Condrea controlată de la distanţă. Şefii ziarului: "se face iarăşi presă la EVZ"

“De ceva vreme, de cand de la EvZ au plecat niste catastrofe, se face iarasi presa, nu copy/paste, sau "pe surse"! A fost reacţia unuia din şefii EVZ la materialul de ieri, demn de teoria conspiraţiei.

Publicitate

Accident? Sinucidere? Asasinat? Era el? Nu era el? În ploaia de ipoteze mai mult sau mai puţin argumentate legate de moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, Evenimentul zilei a lansat o “ipoteză bombă”.

“Controlul asupra maşinii lui Condrea putea fi preluat de la distanţă”, a titrat ziarul ieri, pe prima pagină, citând “o ipoteză-bombă lansată de un expert în aviaţie”.

Materialul a fost apreciat de Mirel Curea, prim redactor-şef adjunct, care a lăudat iniţiativa, pe Facebook:

“De ceva vreme, de cand de la EvZ au plecat niste catastrofe, se face iarasi presa, nu copy/paste, sau "pe surse". Astfel, se sta de vorba cu oameni care mai si stiu cate ceva pe lumea asta. Bravo, Ionut!”

Varianta lansată ieri este reluată şi în ediţia de azi, cu un articol care invocă un “precedent Hastings”, în fapt o reluare a unor teorii conspirtaţioniste care au circulat pe net după moartea unui ziarist american.

Articolul de ieri din EVZ:

Ipoteza lansată de Simion Dascălu, care este şi expert independent al Comisiei Europene pe probleme de aeronautică, presupune că pe autoturismul Opel Astra J putea fi montat de către o mână criminală respectivul dispozitiv folosit pe UAV sau UGV, care fac ca aceşti roboţi să execute misiuni apoi să se întoarcă la bază, sistem compus dintr- un radioemiţător şi o telecomandă.

Ideea, continuată şi azi cu un articol de teoria conspiraţiei: “A fost Condrea asasinat cibernetic?”

Varianta cu care EVZ a deschis ziarul de miercuri este argumentată şi în ediţia de azi, pe interior, într-un articol cu titlul “A fost Condrea asasinat cibernetic”.

Textul prezintă cazul unui ziarist de investigaţie american Michael Hasting, care a murit într-un accident de circulaţie în urmă cu trei ani. Maşina pe care o conducea rula cu viteză şi s-a izbit de un pom.

Articolul din EVZ reia, de fapt, ipoteze conspiraţioniste lansate după dispariţia jurnalistului (critic al administraţiei Obama), una dintre ele spunând că maşina i-ar fi controlată de la distanţă.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    E halucinante ce scriu băieții aceștia.
    Autorii de SFuri sunt amatori pe lângă unii ”jurnaliști” de la EVZ.
    Care dau pe dinafară când este vorba să își etaleze cunoștințele.
  • Sava Sava
    Bai obaie dar de site-urile deschise de ziaristi cu damf de bassss precum comisarul.ro(prisecariu),aktual 24(inculpatul andrei badin fost la B1) EpochTimes etccand te ocupi ??? Ai vazut cata deontologie degaja,ce limbaj academic folosesc si ce exactitate au in furnizarea informatiilor despre fostii adversari ai *** ce a stat 10 ani infruntea statului.

Trimite un comentariu

sus