Skip to main content

Curtea Constiuţională versus Liviu Avram: Dat în judecată pentru un titlu

 
Curtea Constiuţională versus Liviu Avram: Dat în judecată pentru un titlu

Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), a declarat că instituţia pe care o conduce îi va cere lămuriri în instanţă jurnalistului Liviu Avram legate de editorialul publicat în Adevărul cu titlul „Judecătorii Curţii Constituţionale au fost, totuşi, nişte ticăloşi", anunţă agenţia de presă News.ro.

Publicitate

Augustin Zegrean spune că cererea de chemare în judecată va fi formulată în numele Curţii Constituţionale a României, ca persoană juridică.

„Nu pentru editorial, pentru titlul editorialului. Când vorbesc, vorbesc în numele instituţiei. Curtea Constituţională, ca instituţie, ca persoană juridică. Se merge prea departe, totuşi este o limită în toate. Dacă toţi pe care îi judecăm s-ar apuca să ne facă în toate felurile... noroc că n-au un ziar la dispoziţie. Că dacă ai un ziar la dispoziţie poţi să-ţi permiţi să spui ce vrei în el?”, a declarat Augustin Zegrean.

Zegrean spune că, deşi au existat şi alte cazuri în care au fost atacuri mediatice, nu a intenţionat să acţioneze publicaţiile sau jurnaliştii în judecată: „Nu a fost cazul. Pentru că până acum ne înjurau individual", mai spune preşedintele Curţii Constituţionale.

Pe de altă parte, jurnalistul Liviu Avram a declarat: „Mă impresionează reacţia domnului Zegrean, ca instituţie, asta înseamnă că ceea ce am scris acolo nu au fost simple fabulaţii, care în general nu atrag reacţii. Voi fi bucuros să explic detaliat în faţa unei instanţe motivele pentru care am folosit acel cuvânt, întrucât un text jurnalistic nu a putut conţine prea multe detalii de natură juridică. Cunosc şi jurisprudenţa CEDO în materia insultei şi calomniei, inclusiv cele care vizează magistraţi, aşa că nu abordez acest proces, dacă va fi vreunul, cu mari emoţii", a comentat Liviu Avram.

Liviu Avram a publicat, miercuri, un editorial care poartă titlul „Judecătorii Curţii Constituţionale au fost, totuşi, nişte ticăloşi". În editorial, redactorul şef adjunct al cotidianului Adevărul critică felul în care judecătorii Curţii au respins cererea prin care solicita să se judece constituţionalitatea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin.

Curtea Constituţională a respins, pe 11 iunie, sesizarea formulată de jurnalistul Liviu Avram cu privire la Hotărârea de Guvern prin care alegerile locale au fost stabilite pe 5 iunie, într-un singur tur, pe motiv că acesta nu are calitatea de candidat şi astfel sesizarea este inadmisibilă, potrivit unor surse din cadrul CCR.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus