Skip to main content

România liberă, patronul, la închisoare. Dan Adamescu condamnat la patru ani

 
România liberă, patronul, la închisoare. Dan Adamescu condamnat la patru ani

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat de instanţa supremă, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a plătit mai mulţi judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine o serie de decizii favorabile firmelor sale, anunţă agenţia de presă News.ro.

Publicitate

Sentinţa este definitivă. Prin aceeaşi sentinţă, fostul judecător Mircea Moldovan a fost condamnat la 12 ani şi două luni de închisoare cu executare, fostul judecător Ion Stanciu a primit trei ani şi patru luni de detenţie, iar fosta judecătoare Elena Rovenţa a fost condamnată la patru ani şi şase luni de închisoare.

Totodată, fostul judecător Ciprian-Sorin Viziru a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani şi patru luni de detenţie. La ultimul termen al procesului, apărătorii fostului judecător Mircea Moldovan au cerut anularea raportului de expertiză a înregistrărilor de la dosar, dar şi anularea acestora în integralitatea lor, cereri respinse de judecători.

Potrivit rechizitoriului, Mircea Moldovan a primit bani şi bunuri în valoare de 29.935 lei, Ion Stanciu a primit 15.000 de euro şi 7.300 de lei, Elena Rovenţa a primit 23.000 de lei, iar Ciprian-Sorin Viziru - 10.000 de lei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus