Skip to main content

Felix Tătaru, furtună pe Facebook: publicitarii au luat foc după o postare a șefului GMP

 
Felix Tătaru, furtună pe Facebook: publicitarii au luat foc după o postare a șefului GMP

Ploaie de reacții în online după ce Felix Tătaru, șeful grupului de agenții GMP și viitor președinte IAA, a avut o poziție pe pagina sa de Facebook despre petiția semnată de trei milioane de persoane care cere modificarea unui articol de Constituție, astfel încât să se definească familia ca fiind formată dintr-un bărbat și o femeie. 

„Mobilizare fără precedent în istoria României. Ce bine că nu am uitat cine suntem. Bravo Coaliția pentru Familie!!!”, a scris Felix Tătaru ieri, într-o postare la care a atașat și o știre din Ziare.com, despre cele trei milioane de persoane care cer modificarea Constituției.

 Mesajul a fost aspru contestat de colegii de breaslă ai lui Felix Tătaru. Astfel că, după câteva zeci de comentarii dure, postarea a dispărut de pe pagina șefului GMP. 

Publicitate

Acesta a venit ulterior cu un nou mesaj, mai nuanțat. „Felul în care a degenerat discuția pe FB m-a determinat să șterg postarea. Mă delimitez de orcice derapaj homofob și de orice formă de exprimare radicală care aduce atingere libertății omului”, a subliniat el. 

Reacțiile la poziția lui Felix au fost diverse, de la extrem de dure (pe care nu le putem reproduce), la reacții dezamăgite, precum cea a Gabrielei Lungu, care a condus agenția The Practice, iar acum lucrează la Londra:

„Nu m-am intristat peste masura nici la scandalul din sanatate, nici la cel din cultura. Dar sunt peste masura de trista si jenata ca traiesc intr-o tara homofoba. Si ca pana si oameni cu pretentii intelectuale isi exprima liber si nepenalizati opinii homofobe. Pe care daca le-ar exprima public in orice tara civilizata, i-ar transforma pe buna dreptate in paria, indivizi izolati de societate.

Pentru ca homofobia, ca orice alta forma de discriminare, NU este apanajul libertatii (de exprimare sau de orice fel), ci cumva exact opusul ei. Si nu-si are locul in lumea contemporana. Later edit: intre timp omul si-a clarificat pozitia, si bine a facut”, a scris Gabriela Lungu pe pagina sa de socializare. Ea a apreciat ulterior noua poziție a lui Tătaru. 

Cea mai dură poziție a fost a agenției Papaya Advertising, condusă de Robert Tiderle, care a și postat o poză modificată în care publicitarul era acuzat de homofobie. Ulterior, postarea Papaya a fost ștearsă de pe pagina de Facebook, iar agenția a venit și cu precizări: „Postarea care a pricinuit reacția noastra a fost stearsa. Fiind o agentie fair play, ștergem și noi postarea noastră. Au urmat scuze si regrete. Aici insa nu avem motive sa avem regrete sau sa ne prezentăm scuzele. Multumim pentru intelegere.”

O reacție mai nuanțată a venit și din partea lui Sorin Psatta, de la Graffiti.

„Trebuie să recunosc public că întotdeauna l-am privit cu deosebită uimire pe Felix Tătaru, mi s-a părut mereu fascinant, avea și are aproape tot ce eu nu voi putea avea vreodată, o capacitate fantastică de joc alunecos, o tenacitate fabuloasă de a-și atinge, prin forțe proprii ori prin intermediul altora, interesele meticulos identificate, o putere nemaiîntâlnită, de mine cel puțin, de a felicita și de a executa, cu un zâmbet identic, aceeași persoană”, a menționat Psatta. 

Reacții puternice au fost și în cazul Lianei Stanciu, cea care susține petiția și într-un mesaj video apărut pe internet. A fost astfel lansată o nouă petiție în online, prin care se cere o pozție de la TVR față de „angajatul său, Liana Stanciu”.

„Cerem TVR pozitia oficiala fata de actiunile unui angajat, cu notorietate in opinia publica, LIANA STANCIU, membra a asociatiei homofobe "Coalitie pentru familie", ce militeaza pentru modificarea Constitutiei, in vederea restrangerii ireversibile a drepturilor minoritatilor sexuale din Romania.”, se arată în petiția lansată pe internet. 

Postarea integrală a lui Felix Tătaru, în continuare:  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu