Skip to main content

Irina Radu, mesaj intern pentru angajaţi: „Televiziunea publică are începând de astăzi o conducere legitimă”

 
Irina Radu
Irina Radu

Irina Radu a trimis astăzi, la scurt timp după ce a fost confirmată în funcţia de preşedinte al TVR de către Parlament, un mesaj intern angajaţilor postului public. „Televiziunea publică are începând de astăzi o conducere legitimă”, şi-a început mesajul noua şefă a TVR.

Publicitate

„Vom începe de săptămâna viitoare întâlniri cu toate colectivele şi structurile din SRTv pentru a prezenta situaţia şi intenţiile. Dacă am reuşit noi, împreună, să trecem cu bine de ultimele 7 luni, cele mai grele din istoria instituţiei, este clar că avem toate şansele să facem lucruri importante aici”, le-a mai transmis şefa TVR.

Reamintim că astăzi plenul reunit a confrimat-o pentru funcţia de preşedinte pe Irina Radu, numită în Consiliul de Administraţie din partea PSD. Aceasta a avut 304 voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”. Deputaţii şi senatorii PNL au ieşit din sală la vot, liderul acestora spunând că nu au fost de acord cu modul în care propunerea a ajuns în Parlament.

Reamintim că ieri Comisiile de Cultură au audiat doi candidaţi pentru şefia TVR, Monica Ghiurco, cea care a fost propusă prin vot de către Consiliul de Administraţie, dar şi Irina Radu, contracandidata sa în CA, situaţie fără precedent. Conducerea comisiilor a motivat această decizie prin faptul că se doreşte ieşirea dintr-un nou eventual blocaj.

Comisiile de cultură s-au reunit pentru a treia oară pentru a face audieri în cazul numirii unui preşedine pentru TVR. primul a fost George Orbean, care a primit aviz negativ şi de la comisii, dar şi în plen. Apoi a urmat Monica Ghiurco, membru în CA din partea angajaţilor, care a primit de asemenea aviz negativ. Consiliul de Administraţie a ales-o însă din nou pe Monica Ghiurco (7 voturi pentru Ghiurco şi 5 pentru Irina Radu).

Mesajul integral, în continuare:

Televiziunea publică are începând de astăzi o conducere legitimă.

Vreau să vă asigur că voi depune toate eforturile pentru ca SRTv să redevină ce a fost: o televiziune respectată şi iubită de public. Pentru a se întâmpla acest lucru avem nevoie de încredere unii în alţii, de discernământ, de capacitatea de a alege adevărul de minciună şi manipulare şi de a pune televiziunea înaintea intereselor personale.

În acest scop vom începe de săptămâna viitoare întâlniri cu toate colectivele şi structurile din SRTv pentru a prezenta situaţia şi intenţiile. Dacă am reuşit noi, împreună, să trecem cu bine de ultimele 7 luni, cele mai grele din istoria instituţiei, este clar că avem toate şansele să facem lucruri importante aici.

Pentru tot sprijinul, vă mulţumesc! Iar pentru cei care încă au dubii, îmi propun să-i conving că bunele intenţii şi corectitudinea mă vor ghida şi acum, ca în toţi cei 25 de ani de carieră în televiziune.

Le mulţumesc totodată colegilor din Consiliul de Administraţie şi sper că vom reuşi împreună să alegem cele mai bune soluţii. Vor fi soluţii pentru viitorul nostru, viitor care, fără voi, colegii mei, cei mai serioşi, valoroşi şi talentaţi nu ar avea sens. Aşa că, să pornim la drum cu încredere, împreună!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Obositu' Obositu'
  ...''cu aceasta s-a terminat democratia in Romania'' a spus bine Monica Chiurco. Cum sa cistigi fiind pe locul 3???
 • baneasa baneasa
  ce gluma buna: la vremuri noi, TOT NOI
 • livia pila livia pila
  Conducere legitima cu incalcarea legii, doamna Radu? Chiar nu aveti masura vorbelor? Rusine! Oricum, nu veti sta in acest post mai mult de o luna
 • Ion prostacu Ion prostacu
  ***, la pachet cu Posta Romana si CFR-ul.
 • Horea Horea
  "Televiziunea publică are începând de astăzi o conducere legitimă."

  Dupa a cui LEGE s-a ajuns la aceasta concluzie?
  Dupa a lui Georgica Severin?
  Dupa a Parlamentuli PSD-ist?
 • Cezar Cezar
  Spor la furat impreuna cu tovarasa de infractiuni Andreea Marin, eterna capusa a TVR, unealta de furtisaguri a "doamnei" Irene!!!

Trimite un comentariu

sus