Skip to main content

Noul acţionariat Tanănana, aprobat de CNA. Marcel Avram iese din firmă

 
Radio Tanănana
Radio Tanănana

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de astăzi modificarea acţionariatului societăţii Videomarket care operează postul Tanănana.

Publicitate

Postul a primit şi o somaţie publică din partea forului audiovizual întrucât modificarea acţionariatului a fost făcută fără a primi un acord prealabil. aşa cum spune legislaţia audiovizuală. Pe de altă parte, reprezentanţii postului de radio au considerat că au depus documentaţia „în termen legal”.

Videomarket SRL operează Tanănana, un post de radio care deţine licenţe radio în şase oraşe: Bucureşti, Timişoara, Medgidia, Huşi, Târgovişte, Hunedoara.

În urma modificării, impresarul Marcel Avram, care avea 80% a ieşti din acţionariatul societăţii. Părţile sale sociale au fost preluate de o firmă din Spania, 21`STH G.B. World Time Media S.L. Sociedad Unipersonal, care deţine acum 85% din societate. Restul de 15% este deţinut de Romcreativ Consulting SRL (deţinut de Georgescu Constantin şi de Georgescu Adrian Anton), care până acum a avut 20%.

Societatea din Spania, 21`STH G.B. World Time Media S.L. Sociedad Unipersonal, are acţionar unic pe Xu Wang Hehenberger).

În plus, membrii CNA au discutat în şedinţa de astăzi că vor lua în considerare amendarea societăţilor care îşi vor modifica acţionariatul fără să primească acordul prealabil de la forul audiovizual.

Valentin Jucan, membru CNA: „Observ că tot mai des, a început să fie o practică în rândul radiodifuzorilor această modificare fără acordul prealabil al Consiliului ştiind că în general Consiliul a aprecizat că este vorba doar de o somaţie. Eu vă propun ca de la următoarele astfel de situaţii să procedăm la amenda aceste posturi. Acolo este vorba de o tranzacţie financiară, este vorba de o operaţiune financiară, dar care se produce fără acordul Consiliului. Mă simt forţat să dau o sancţiune (somaţie publică - n.r.), care oricum este irelevant pentru ei. Cred că relevant ar fi dacă ar fi o amendă.”

„Legea provede pentru 54 cu 2 să se dea o amendă în primă instanţă. Dacă Consiliul consideră că fapta este minoră, dă somaţie, dar prima sancţiune este amenda, de 10.000 de lei”, a explicat şeful serviciului juridic.

Radu Herjeu, membru CNA: „Nu spun că vom da sigur amendă, dar vom fi mai drastici cu această încălcare.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus