Skip to main content

UPDATE. Irina Radu, aleasă noul preşedinte al TVR

 
UPDATE. Irina Radu, aleasă noul preşedinte al TVR

UPDATE. În urmă cu puţin timp, irina Radu a fost avizată de cele două camere ale Parlamentului pentru e prelua funcţia de preşedinte al Societăţii Române de Televiziune.

Publicitate

Plenul s-a reunit astăzi pentru a vota numirea Irinei Radu la şefia TVR. Votul a fost pus sub semnul întrebării având în vedere că parlamentarii din partea PNL au decis să boicoteze şedinţa şi, cel mai probabil, nu va exista cvorumul legal pentru ca votul să fie valabil.

Eugen Nicolăescu, liderul deputaţilor PNL, a declarat că PNL nu este de acord cu modul în care propunerea a ajuns astăzi în plen.

În şedinţa de astăzi, Georgică Severin, şeful comisiei de cultură din Senat, a propus la vot doar pe Irina Radu, cea care a primit în comisii aviz favorbail.

Reamintim că ieri Comisiile de Cultură au audiat doi candidaţi pentru şefia TVR, pe Monica Ghiurco, cea care a fost propusă prin vot de către Consiliul de Administraţie, dar şi pe Irina Radu, contracandidata sa în CA, situaţie fără precedent. Conducerea comisiilor a motivat această decizie prin faptul că se doreşte ieşirea dintr-un nou eventual blocaj.

Comisiile de cultură s-au reunit pentru a treia oară pentru a face audieri în cazul numirii unui preşedine pentru TVR. primul a fost George Orbean, care a primit aviz negativ şi de la comisii, dar şi în plen. Apoi a urmat Monica Ghiurco, membru în CA din partea angajaţilor, care a primit de asemenea aviz negativ. Consiliul de Administraţie a ales-o însă din nou pe Monica Ghiurco (7 voturi pentru Ghiurco şi 5 pentru Irina Radu).

UPDATE. 10.40. - S-a început votul.

UPDATE. 11.40. Irina radu, noul preşedinte director general al Societăţii Române de Televiziune. Rezultatul: 304 voturi pentru, 8 împotrivă.

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ian ian
    Cei care au protestat vor fi primii concediati. Au fost filmati din cladirea in care isi desfasoara activitatea conducerea institutiei, in frunte cu psd-istul de frunte , penalul Zgabercea.
    In TVR nu va fi niciodata un miting serios, pentru ca fiecare tremura pentru scaunul lui. Cat despre Irina Radu - e un om de nimic. Nu asteptati nimic bun de la ea. Atat.
  • geo geo
    Zeci de angajaţi din TVR au ieşit în curtea instituţiei, marţi, după anunţul de numire a Irinei Radu în funcţia de preşedinte-director general, nemulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat procedura în comisii şi în plenul Parlamentului.

    Peste 70 de angajaţi ai TVR protestează, marţi, în curtea instituţiei.

    “Este un protest în curtea TVR. Sunt angajaţi, susţinători ai Monicăi Ghiurco, care au ieşi în urma votului din Parlament. Din câte ştiu eu nu sunt de accord cu modul în care s-a desfăşurat procedura, atât în comisii, cât şi în Plenul Parlamentului. Acestea sunt nemulţumirile şi consideră că Parlamentul nu tratează cu seriozitate şi competenţă situaţia televiziunii”, a declarat Dragoş Bocanaciu , preşedintele sindicatului SPUSTV pentru MEDIAFAX.

    Potrivit liderului de sindicat, angajaţii care au decis să protesteaze “fac asta în pauză, nefiind întrerupt lucrul”...
    Ca să vezi...
  • gigel gigel
    Plenul reunit incearca sa se reuneasca. pare corect nu?!
  • Tibi Tibi
    Este momentul ca cei din TVR care nu au fost angajati pe pile sa se revolte si sa faca greva. Ba chiar sa opreasca emisia. Este josnic ce fac psd-istii in comisia de incultura. Cum naiba ajung toti ratatii in astfel de comisii? Justitia, presedintia, guvernul, chiar inchideti ochii la mizeriile lui Gerogica Severin si Liviu Dragnea? Bataie de joc, dar sper ca sa mai ridice DNA-ul cativa ratati de astia din Parlament... sa reduca numarul lor la 300....
  • dan petrea dan petrea
    Oare pentru cite zile va fi aceasta arivista fara frica lui Dumnezeu sefa la TVR?
  • Cezar Cezar
    Incepe o noua era a furaciunilor cu tandemul Irene - Andreea Marin! Au spoliat TVR de milioane de euro si acum au cale libera pentru alte escrocherii. Marin e deja infipta ca o capusa in TVR si asteapta deturnari mai mari de bani din abonamentele prostilor.
  • Gabriel Gabriel
    Mie mi se pare pare o alegere '' corecta" tinand cont ca propunerea vine de la cel mai corupt partid,PSD! Legea nu conteaza la PSD, fac ce vrea muschii lor.Hai cu falimentu TVR!!!
  • livia pila livia pila
    Oare cum poate dormi noaptea Irina Radu? Oare chiar fiinta asta nu mai are nici un Dumnezeu? Rusine, Radu Irina! Rusine, PSD!
  • Ilie Nastase Ilie Nastase
    Ura. Ceausescu reales la al XIV-lea congres. Traiasca Irina Radu!
  • aniela h. aniela h.
    Gradea si Irina Radu umar la umar in parlament pentru falimentul tvr. Doamne fereste sa o aleaga pe Radu 4 ani PDG.
  • Tudor Tudor
    La comisia de cultura se poate valida o alegere prin votul majoritatii celor prezenti, dar in parlament nu se poate. Exista o lege care se aplica atunci cand ploua afara si una atunci cand e soare? Georgica Severin merita sa manance cultura pe paine la Jilava cativa ani.
  • livia pilda livia pilda
    Cum e posibil domnilor? Poporul il alege pe Klaus Iohannis, dar parlamentul il valideaza in functie pe Georgica Severin, care nici nu candideaza la presedentie? Acelasi lucru l-a facut luni comisia de in-cultura cu functia de pdg al TVR. Ghiurco a fost aleasa de CA, dar Irina Radu e validata de comisia de pseudo-cultura. Unde-i democaratia domnilor? Ati furat-o, i-ati inchis gura sau i-ati tinut o lectie aspra de cultura conform legilor facute de dumneavoastra si incalcate tocmai de dumneavoastra? Cum va permiteti sa fiti mai presus de lege? RUSINE!!!
    Data trecuta au spus urmatorul lucru: comisia de cultura are cararacter consultativ. Deci nu conteaza, la fel ca si data trecuta, parerea comisiei de cultura. Parlamentul voteaza propunerea CA al TVR pentru cel desemnat PDG. Deci si acum, la fel ca si data trecuta, parlamentul Romaniei trebuie sa voteze validarea sau nu a celui propus de CA al TVR, adica Monica Ghiurco. Irina Radu nu are ce cauta sa primeasca votul in parlament decat daca e desemnata de CA. In plus Irina Radu s-a retras din interimar, deci nu mai are ce cauta PDG. Respectati legea domnilor parlamentari sau la puscarie pentru atentat la siguranta nationala!

Trimite un comentariu

sus