Skip to main content

Teatrele "orfane", fără sediu, invitate să joace în curtea TVR. Teatru Ion Creangă, primul spectacol

 
Teatrele "orfane", fără sediu, invitate să joace în curtea TVR. Teatru Ion Creangă, primul spectacol

Idee inedită din partea Televiziunea Publică. TVR a decis să ofere spaţiu teatrelor care nu au un sediu din diferite motive. Prima instituţie care va juca în curtea din Dorobanţi este Teatrul Ion Creangă, de 1 iunie. O săptămână mai târziu, în curtea TVR va juca o piesă şi Teatrul Evreiesc.

Publicitate

Demeter Andras, responsabil din partea TVR pentru proiectul Teatru în TVR, explică pentru Paginademedia.ro:

"Vorbim de teatre care, în diferite împrejurări, au rămas fără sediu, sunt cumva orfane. Am trimis invitaţii către Teatrul Nottara, Teatru Foarte Mic, Teatrul Evreiesc şi Teatru de Operetă, care nu are sediul avizat. Am primit răspunsuri, până acum, de la Teatrul Ion Creangă şi de la Teatrul Evreiesc."

În curtea TVR, a fost amenajat un spaţiu în aer liber, iar teatrele invitate se ocupă de vânzarea biletelor. "Sunt 192 de locuri", a spus Demeter Andras. "Am gândit o stagiune de la 1 iunie până pe 19 septembrie, cu piese vineri, sâmbătă şi duminică, eventual luni, cazul în care plouă în weekend", a adăugat el.

Primul spectacol al stagiunii intitulate Teatru în TVR va fi Clowns, susţinut de Teatrul Ion Creangă, pe 1 iunie, de la ora 18.00.

"Am primit răspuns şi de la Teatrul Evreiesc, care va juca pe 5 iunie", a precizat Demeter Andras. În cazul în care stagiunea va avea succes, din toamnă spectacolele se vor muta din curte în interiorul TVR. Teatrul din TVR este deschis şi companiilor independente, care nu au un sediu anume.

"Am considerat că, în acest fel, televiziunea devine şi un loc în care se pot întâlnii artiştii, spectatorii şi telespectatorii. Intenţionăm să şi preluăm din aceste spectacole, pentru a le difuza", a mai spus Demeter Andras.

Stagiunea Teatru în TVR este un proiect demarat şi coordonat de Casa de Producţie TVR.

Clowns - primul spectacol

Primul spectacol al stagiunii este programat de Ziua Internaţională a Copilului, de la ora 18.00. Acesta va aduce în scenă actorii teatrului Ion Creangă, cu un spectacol inedit: „Clowns” - Clovnii, în regia lui Ştefan Ruxanda.

Biletele pot fi achiziţionate de la Teatrul Ion Creangă şi de la distribuitori. Accesul publicului se va face prin intrarea TVR din strada Muzeul Zambaccian, începând cu ora 17.00. Preţul unui bilet variază intre 16 lei, pentru copii, şi 20 de lei pentru adulţi, potrivit site-ului teatrulioncreanga.ro.

Scenariul şi regia: Ştefan Ruxanda. Decor şi costume: Viaceslav Vutcariov. Distribuţia: Morbus: Florin Gorgon-Grigorescu, Consi: Consuella Gorgon-Grigorescu, Hanso: Cătălin Gorgon-Grigorescu, Lora: Oana Sterie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus