Skip to main content

VIDEO&FOTO. TIFF 2016 se promovează cu „Terminatul”, „Pădurea Ghimpe” şi „Amalia”

 
VIDEO&FOTO. TIFF 2016 se promovează cu „Terminatul”, „Pădurea Ghimpe” şi „Amalia”

Terminatul în loc de Terminator, Taxidermistul în loc de Taxi Driver sau Pădurea Ghimpe în loc de Forrest Gump sunt filmele şi personajele care au inspirat noua campanie TIFF2016.

Publicitate

Campania de imagine de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este semnată, pentru al treilea an la rând, de artiştii româno-britanici Anton şi Damian Groves.

Spoturile campaniei sunt inspirate de filmele Terminator, Taxi Driver, The Seven Year Itch (cu Marilyn Monroe), Amelie şi Forrest Gump. Într-unul dintre clipuri apare chiar şi fondatorul festivalului de film Tudor Giurgiu, dar în rol de figurant.

„Ideea campaniei vizuale din acest an a plecat de la o propunere făcută anul trecut de graficianul nostru Andrei Pastuhov şi de Domniţa Georgescu de la Bloom Studio, aceea de a reface întocmai cadre celebre din filme folosind oameni obişnuiţi. TIFF s-a mai jucat cu acest concept şi în trecut, dar de fiecare dată a reinterpretat cadrul original, condimentându-l cu un twist ardelenesc”, explică directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov.

„Noutatea acestei ediţii aniversare, veritabil vârf de lance al strategiei oraşului în obţinerea titlului de Capitala Culturală Europeană în 2021, o constituie reproducerea cât mai fidelă a unor ipostaze iconice folosind clujeni şi decoruri reale din Cluj - unele fin sugerate, altele instant recognoscibile. Fiecare dintre cele cinci postere e însoţit de un clip în care oraşul devine brusc un platou de filmare, iar un clujean obişnuit se transformă în personaj de film în câteva secunde. Tocmai de aceea am păstrat în posterele finale elemente din bucătăria filmului, care trădează această transfigurare: microfoane, reflectoare, clachete, megafoane, şine de traveling etc. Este, cred, cea mai potrivită reprezentare a felului în care TIFF-ul transformă Clujul prin film timp de zece zile”, adaugă Mihai Chirilov.

Fiecare dintre cele cinci personaje alese au primit un „twist ardelenesc”:

  • Forrest Gump devine Pădurea Ghimpe (în interpretarea lui Rareş Brănescu şi Dolores Bădulescu),
  • Amélie se transformă în Amalia (jucată de Andrea Cadar),
  • Terminator ajunge Terminatul (Gheorghe Iftime) pe străzile din Cluj,
  • Marilyn Monroe din The Seven Year Itch devine Mariska (Andra Buicu, studentă la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj, alături de actorul Levente Molnar),
  • Radu Bereş seamănă izbitor cu Robert de Niro în Taxi Driver aka Taxidermistul.

Spoturile sunt produse de Libra Film şi Studioset. Imaginea e semnată de Marius Mihai Apopei, iar fotografiile sunt realizate de Manole Sava (Greenmind Studio).

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

Galerie FOTO Campania Tiff 2016

Citeşte şi:

Campania TIFF 2015: Dependenţi de smartphone, ochii pe ecran! Pe marele ecran! Un spot care merită văzut, pentru festivalul TIFF

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus