Skip to main content

Cazul Buzdugan şi Morar - “glumele” cu Congo, 50 de sesizări la CNA. O posibilă decizie, săptămâna viitoare

 
Cazul Buzdugan şi Morar - “glumele” cu Congo, 50 de sesizări la CNA. O posibilă decizie, săptămâna viitoare
buzdu-si-morar_041

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit aproape 50 de reclamaţii pentru glumele deplasate ale lui Buzdugan şi Morar pe seama congolezilor. Forul ar putea lua o decizie în acest caz săptămâna viitoare. Emisiunea de la Radio ZU reclamată de zeci de ori se află pe ordinea de zi a CNA de marţi, 21 iunie, la ultimul punct (14).

Publicitate

“Maimuțe”, “urangutani”, “macaci”, “primate” au fost termenii în care s-au exprimat cei doi realizatori de la Radio ZU, pe 26 mai, despre cei din Congo.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a mișscat mai repede. Instituția s-a autosesizat imediat ce cazul a apărut în spațiul public și a luat o decizie în urmă cu două săptămâni: i-a amendat pe cei doi realizatori cu câte 5.000 de lei fiecare, după cum Paginademedia.ro a scris AICI

Ce au spus Buzdugan și Morar în matinalul ZU de la finalul lunii mai:

 • Noi îl avem pe Father Chicken, ei îl au pe Father Monkey.
 • Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimuțe, au fost susținuți de 8.000 de maimuțe. Zicem de maimuțe pentru că pregătim ceva cu maimuțe la Radio ZU.
 • Galeria lui Congo se cheamă Coadă de maimuță. La intrările în stadionul unde s-a ținut meciul cică era o coadă de maimuțe, n-ai văzut așa ceva.
 • Care e diferența între antrenorul nostru și cel din Congo: Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenoul lui Congo crede în Cimpanzeu.
 • Au jucat cu gorilienii, practic. Să faci 1-1 cu gorilienii nu-i de ici, de colo. Ăia au mușchi, se ascund prin copaci…
 • Mâna la piept toată lumea, pentru imnul statului Congo. Hai, toate maimuțele laba la blană! Cum la noi e mâna la piept, la ei e…
 • Avem și declarațiile câtorva fotbaliști.

Tătărușanu: Of, of, of, of/Mor toți dușmanii/Că eu fac egal/Cu urangutanii

Torje: Sunt vitezoman al dracu/Nu mă-ntrece nici macacu’.

 • Am vorbit cu Ne-a Puiu, cu Father Chitken și l-am întrebat: tătuțule, ce s-a întâmplat? Buzdugan, știi că eu fac alergie la maimuțe. El nu suportă maimuțele.
 • Aseară, Naționale României a fost deprimată, nu?
 • Zice Nea Puiu: stăteam pe băncuță, acolo – pe băncuța de rezerve – pupam iconițele într-un colț. Alibec mânca o banană, pe bancă, să-i dea energie. Denis Alibec, de la Astra. La un moment da – zice tata Puiu – văd cu coada ochiului un macac. Jas sare pe Alibec. Eu mă sperii și strig – Macac pe Alibec! Macac pe Alibec! Prepeliță cred că și el avea o maimuță, că striga: și eu, și eu!
 • Dacă n-ar fi fost incidentul cu acest primate, noi nu am fi fost atât de deprimate.

AUDIO. Înregistrarea fragmentului cu Buzdugan și Morar:


 


Record music with Vocaroo >>

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu