Skip to main content

Cazul Buzdugan şi Morar - “glumele” cu Congo, 50 de sesizări la CNA. O posibilă decizie, săptămâna viitoare

 
buzdu-si-morar_041
buzdu-si-morar_041

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit aproape 50 de reclamaţii pentru glumele deplasate ale lui Buzdugan şi Morar pe seama congolezilor. Forul ar putea lua o decizie în acest caz săptămâna viitoare. Emisiunea de la Radio ZU reclamată de zeci de ori se află pe ordinea de zi a CNA de marţi, 21 iunie, la ultimul punct (14).

Publicitate

“Maimuţe”, “urangutani”, “macaci”, “primate” au fost termenii în care s-au exprimat cei doi realizatori de la Radio ZU, pe 26 mai, despre cei din Congo.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a mişscat mai repede. Instituţia s-a autosesizat imediat ce cazul a apărut în spaţiul public şi a luat o decizie în urmă cu două săptămâni: i-a amendat pe cei doi realizatori cu câte 5.000 de lei fiecare, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Ce au spus Buzdugan şi Morar în matinalul ZU de la finalul lunii mai:

  • Noi îl avem pe Father Chicken, ei îl au pe Father Monkey.
  • Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimuţe, au fost susţinuţi de 8.000 de maimuţe. Zicem de maimuţe pentru că pregătim ceva cu maimuţe la Radio ZU.
  • Galeria lui Congo se cheamă Coadă de maimuţă. La intrările în stadionul unde s-a ţinut meciul cică era o coadă de maimuţe, n-ai văzut aşa ceva.
  • Care e diferenţa între antrenorul nostru şi cel din Congo: Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenoul lui Congo crede în Cimpanzeu.
  • Au jucat cu gorilienii, practic. Să faci 1-1 cu gorilienii nu-i de ici, de colo. Ăia au muşchi, se ascund prin copaci…
  • Mâna la piept toată lumea, pentru imnul statului Congo. Hai, toate maimuţele laba la blană! Cum la noi e mâna la piept, la ei e…
  • Avem şi declaraţiile câtorva fotbalişti.

Tătăruşanu: Of, of, of, of/Mor toţi duşmanii/Că eu fac egal/Cu urangutanii

Torje: Sunt vitezoman al dracu/Nu mă-ntrece nici macacu’.

  • Am vorbit cu Ne-a Puiu, cu Father Chitken şi l-am întrebat: tătuţule, ce s-a întâmplat? Buzdugan, ştii că eu fac alergie la maimuţe. El nu suportă maimuţele.
  • Aseară, Naţionale României a fost deprimată, nu?
  • Zice Nea Puiu: stăteam pe băncuţă, acolo – pe băncuţa de rezerve – pupam iconiţele într-un colţ. Alibec mânca o banană, pe bancă, să-i dea energie. Denis Alibec, de la Astra. La un moment da – zice tata Puiu – văd cu coada ochiului un macac. Jas sare pe Alibec. Eu mă sperii şi strig – Macac pe Alibec! Macac pe Alibec! Prepeliţă cred că şi el avea o maimuţă, că striga: şi eu, şi eu!
  • Dacă n-ar fi fost incidentul cu acest primate, noi nu am fi fost atât de deprimate.

AUDIO. Înregistrarea fragmentului cu Buzdugan şi Morar:



Record music with Vocaroo >>

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus