Skip to main content

Cazul Congo. Membru CNA, după explicațiile Radio ZU: Nu m-am obișnuit cu modul unora de a-mi jigni inteligența

 
Cazul Congo. Membru CNA, după explicațiile Radio ZU: Nu m-am obișnuit cu modul unora de a-mi jigni inteligența

Radu Herjeu, membru CNA, nu a fost convins de prestația reprezentanților Radio ZU, în frunte cu Buzdugan și Morar, pe subiectul afirmarțiilor făcute de cei doi după amicalul România - Congo.

Cazul a fost analizat marți în ședința publică a CNA, dar membrii nu s-au putut înțelege asupra cuantumului amenzii. Radu Herjeu a propus 50.000 de lei amendă, iar Valentin Jucan, un alt membru, a propus 25.000. Niciuna dintre propuneri nu a adunat minimum șase voturi, dar cazul va fi discutat în altă ședință (detalii, AICI).  

Publicitate

„M-am obișnuit greu cu câteva lucruri de când sunt în CNA”, și-a început Radu Herjeu textul de pe blog.

„Cu ce nu m-am obișnuit încă e modul unora de a-mi jigni inteligența, de a mă trata (nu pe mine, special, ci pe mine, un oarecare membru al Consiliului) ca pe un individ cu un IQ minuscul, căruia poți să-i îndrugi orice, indiferent cât de halucinant, absurd sau stupid sună, pentru că el va lua de bun”, completează Herjeu, care prezintă câteva dintre explicațiile reprezentanților Radio ZU. 

Herjeu face referire, printre altele, la explicația lui Toni Teșiu, directorul de programe al Radio ZU: ”Nu am fost nici stat colonialist, nu am trăit nici drama africanilor. Nici măcar nu ne-a trecut prin cap că am putea să jignim o persoană. După ce am stat de vorbă cu cei de la ambasada R. D. Congo, am înțeles că apelativul de maimuță pentru ei este unul jignitor.”

Herjeu: „Acum, din două una: ori ne cred pe noi înfiorător și iremediabil proști, ori… chiar vorbea serios! Ceea ce, în locul dlor Morar și Buzdugan, m-ar fi deranjat, prin implicațiile poate prea subtile, însă perfect logice. Dar înclin spre prima variantă”

Textul integral al lui Radu Herjeu, AICI

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Herjeu fiind acela care a spus că e în regulă, e ok, deontologic și de interes public ca o minoră violată să apară la televizor, că doar televiziunea avea acord cu familia!

    Tot Herjeu e acela care spune că ne putem lua la omor în direct la televizor fără nicio problemă, dacă o facem după 11 seara.

    Mie mi se pare că nu prea ai ce să jignești la personajul ăsta.
  • Câtă fățărnicie este în țara asta. Sute de sesizări la CNA și CNCD că Buzdugan și Morar au făcut mișto de unii. Dar când autointitulatul cel mai mare blogger din România a scris că satul românesc trebuie să moară, iar țăranii trebuie înecați nimeni n-a mai făcut nicio sesizare nicăieri. Și mai sunt exemple. Constat că în România există o nouă meserie: trimisul de sesizări la CNA cu privire la derapajele celor de la Trustul INTACT. O țara de turnători.

Trimite un comentariu