Skip to main content

Marea Britanie va putea participa la Eurovision Song Contest, în ciuda Brexitului

 
Marea Britanie va putea participa la Eurovision Song Contest, în ciuda Brexitului

Marea Britanie va putea participa la Eurovision Song Contest, în ciuda Brexitului, decis în urma referendumului de joi, potrivit anunţului făcut de reprezentanţii concursului muzical, după ce mai mulţi britanici şi-au exprimat pe Internet îngrijorarea în privinţa posibilităţii excluderii ţării lor din această competiţie, scrie News.ro, care citează contactmusic.com.

Publicitate

”Rezultatul referendumului din Marea Britanie nu va afecta prezenţa ţării la Eurovision. BBC Eurovision, fii binevenit anul viitor”, au transmis reprezentanţii concursului muzical, pe Twitter.

În luna aprilie, prim-ministrul britanic David Cameron s-a referit la eventuala excludere de la Eurovision.

”Ar fi incredibil de trist. Însă, având în vedere că Israel şi Azerbaidjan şi orice ţară aflată în apropierea Europei, şi Australia, pot participa, atunci cred că suntem în siguranţă”, a spus el.

Tot luna aprilie, un reprezentant al competiţiei muzicale a declarat, pentru Metro, că Brexitul nu ar afecta participarea Marii Britani în concurs.

”Eurovision Song Contest este un eveniment non-politic, iar participarea în competiţie depinde de radiodifuzorii naţionali, care trebuie să fie membri ai Eurovision Broadcasting Union (EBU), fără să aibă legătură cu apartenenţa la Uniunea Europeană”, a spus reprezentantul.

CONTEXT. Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi, a anunţat oficial, la Manchester, preşedinta Comisiei Electorale, Jenny Watson. 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Nu m-ar mira ca, peste un an sau doi să participe la Eurovision și mexicanii, canadienii sau cubanezii, cu condiția plății unor taxe...
  • Nicu Nicu
    "Ce-are *** cu subprefectura?" proverb romanesc.
  • MariusONC MariusONC
    Dacă niște britanici și-au exprimat îngrijorarea că Marea Britanie ar putea fi exclusă de la Eurovision pentru că s-a votat pentru ieșirea din UE, atunci acei cetățeni britanici trăiesc pe altă planetă. Sau e doar o intoxicare din partea taberei care a votat împotriva ieșirii din UE.
  • alex alex
    pe principiul tara arde...unora le pasa de Eurovision cand au atatea probleme si lira s-a prabusit?:)) pai daca Azerbadjan , Israel, mai nou Australia participa intrebarea e f bizara...
  • Stefan Stefan
    Nu inteleg, de ce exista stirea asta?

Trimite un comentariu

sus