Skip to main content

FOTO. Mircea Radu, invitatul lui Dinescu la Politică şi delicateţuri, înainte de vacanţă

 
FOTO. Mircea Radu, invitatul lui Dinescu la Politică şi delicateţuri, înainte de vacanţă

Mircea Radu este invitatul lui Mircea Dinescu la ultima ediţie din acest sezon a emisiunii Politică şi delicateţuri, difuzată duminică, de la ora 15.00, la TVR 1. Aceasta este şi ultima apariţie din această vară a lui Mircea Radu la TVR, care intră în vacanţă pe perioada noii grile de programe.

Publicitate

După o pauză de câteva săptămâni, timp în care postul public a avut în grilă emisiuni electorale, Mircea Radu a reapărut pe 6 iunie la TVR 1, cu programul său, Emisiunea de luni, într-o ultimă ediţie a acestui sezon.

Întâlnirea de duminică dintre Mircea Dinescu şi Mircea Radu are loc la Cetate, pe malul Dunării.

„Eu, care, de obicei, gătesc după vechi reţete boiereşti, astăzi gătesc după o reţetă muncitorească”, după o carte apărută în 1961, „Cartea muncitorului din industria preparatelor şi conservelor din carne”, un fel de manual după care se pregăteau în acele timpuri carnea, mezelurile şi conservele. Dinescu îi propune invitatului său să pregătească împreună crenvurşti după manual, cu ingrediente naturale şi fără conservanţi.

Despre Mircea Radu, invitatul lui Dinescu din această duminică

  • Mircea Radu s-a născut pe 15 noiembrie 1968 la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Instalaţii pentru Construcţii din Capitală, iar în 1991, când era încă student, a devenit animator pentru Radio Contact Bucureşti, iar din 1993 - pentru UniPlus Radio. Aptitudinile de jurnalist şi le-a perfecţionat la Missouri School of Journalism (SUA, 1996) şi la BBC School of Journalism (1998).
  • Între anii 1994 şi 2000 a fost prezentatorul jurnalului de Actualităţi de prime-time şi de noapte, la TVR 1. Tot în 1994, telespectatorii TVR l-au putut urmări şi duminica dimineaţa, într-un program de infotainment. În 1996 a făcut parte din echipa CNN România, iar în 1997 a moderat un talk-show politic de weekend tot la TVR 1.
  • Din anul 2000 a intrat în echipa Antena 1, mai întâi ca prezentator al Observatorului, apoi ca gazdă a emisiunii Din dragoste, (18 sezoane). Tot la Antena 1, Mircea Radu a mai prezentat emisiuni precum Geniali (2005, 2006) sau Noaptea erorilor, în 2008, dar a avut un rol şi în serialul Secretul Mariei (2006).
  • Din toamna anului 2010, până la sfârşitul anului 2011, Mircea a fost gazda emisiunii ÎnTrecerea anilor, difuzată la TVR 1, iar în primăvara anului 2012, Mircea Radu s-a întors la ştiri, prezentând Telejurnalului TVR şi emisiuni de dezbateri.

GALERIE FOTO. Mircea Radu şi Mircea Dinescu, la Politică şi delicateţuri

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus