Skip to main content

TVR, zero ştiri despre candidaţi în trei săptămâni de campanie. Reprezentantul postului: din cauza lipsei de fonduri

 
TVR, zero ştiri despre candidaţi în trei săptămâni de campanie. Reprezentantul postului: din cauza lipsei de fonduri

Au fost dezbateri electorale, dar emisiunile informative au lipsit cu desăvârşire. Consiliul Naţional al Audiovizualului a cerut explicaţii reprezentanţilor postului public despre lipsa ştirilor despre candidaţi. Ion Stavre, responsabilul TVR pe zona de campanie electorală, le-a explicat membrilor că s-a luat această decizie din cauza problemelor financiare, întrucât jurnaliştii nu puteau fi trimişi pe teren.

Publicitate

Ion Stavre, reprezentantul TVR: „Nu au fost puse încă de la început pentru că în adresa în care am anunţat ce fel de emisiuni vor fi, acolo emisiunile informative nu vor fi. Au fost două motive, cel mai important fiind exact perioada în care se făcea anunţul, începea campania, iar conducerea TVR încă nu era definitivată. Consultându-mă cu directorii care erau la momentul respectiv, din cauza fondurilor au decis ca deplasările trebuiau făcute de direcţia de ştiri să fie anulate, ca atare n-ar fi putut să meargă la faţa locului. Şi atunci pentru a nu cera momente de dezechilibru, pentru că poate la unii s-ar fi ajuns mai uşor, la alţii mai greu. Au fost eliminate exclusiv din cauza acestui criteriu de costuri.”

Răsvan Popescu, membru CNA: „E o decizie regretabilă după părerea mea. Totuşi e o campanie din România şi era normal să fie reflectată inclusiv la ştiri. Mai bine, mai rău, dar ca să ai o decizie editorială că nu o reflecţi în niciun fel nu mi se pare în regulă.”

Totodată, Ion Stavre, întrebat de emisiunile de dezbatere, acesta a spus că în ultima săptămână de campanie, postul public nu găzduieşte nicio emisiune cu candidaţi din Bucureşti. „Sunt dezbateri elecotrale până vineri, însă cele care erau legate exclusiv de Bucureşti s-au încheiat luni. (...) Iniţial, campania fusese proiectată altfel, însă a fost un val de reclamaţii şi telefoane, toată lumea a vrut să fie pe TVR 1, nu a vrut să vină la TVR 2.”

„TVR nu-şi mai poate îndeplini niciunul dintre rolurile pe care le are”, a remarcat Dorina Rusu, membru CNA.

Valentin Jucan, membru CNA, a somat Televiziunea Română să respecte legea sa de funcţionare: „Legea 41, la articolul 4 spune că televiziunea are ca obligaţie să asigure informarea corectă cetăţenilor asupra treburilor publice şi a realităţii politice şi sociale interne. Mi se pare inadmisibil ca în ultima săptămână să nu existe măcar intenţia de a organiza o dezbatere pe postul public între candidaţii principali la primăria Capitalei. Solicit public postului TVR, doameni Irina Radu, Comitetului Director, să organizeze şi să invite candidaţii la Primăria Capitalei, să încerce să realizeze o confruntare între principalii candidaţi.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    Il cunosc pe Ion Stavre am lucrat cu el intr-o campanie la TVR, e genu de personaj las,in sensul ca nu si asuma decizii.Cand era nevoie sa lamureasca o situatie,nu-l gasea nimeni.
  • geo geo
    Jucane, tu ești pe lângă...
    Tu nu ai aflat că doamna Firea a anunțat, zilele trecute, că nu mai dorește să apară în nicio dezbatere electorală televizată alături de contracandidații săi ?

Trimite un comentariu

sus