Skip to main content

Un membru CNA vrea reanalizarea deciziei de a sesiza Consiliul Concurenței în cazul Dolce

 
Un membru CNA vrea reanalizarea deciziei de a sesiza Consiliul Concurenței în cazul Dolce
CNA

După ce Consiliul Național al Audiovizualului, prin votul a șase membri, a decis să sesizeze Consiliul Concurenței pentru că Dolce a achiziționat drepturile pentru Euro 2016, Valentin Jucan, membru al CNA, a cerut reanalizarea. 

Mai exact, marțea trecută, mai mulți membri au votat sesizarea Consiliului Concurenței, constatând că Dolce, prin deținerea drepturilor de la Euro 2016, ar încălca un articol de lege privind evenimentele de importanță majoră, așa cum este acest campionat, după cum paginademedia.ro a relatat AICI

Articolul din Legea Audiovizalului prevede că „Evenimentele de importanţă majoră pot fi difuzate în exclusivitate numai dacă difuzarea nu privează o parte importantă a publicului din România de posibilitatea de a le urmări în direct sau în transmisie decalată în cadrul unui serviciu de programe cu acces liber”. 
Membrii CNA, au considerat atunci că Dolce Sport, fiind accesibil unui număr redus de abonați, ar încălca acest articol, mai ales că deține exclusiv 28 dintre cele 51 de meciuri al competiției ce se desfășoară zilele acestea în Franța. Celelalte 23 de meciuri sunt, ca opțiune free to air, la Pro TV. 
Prin urmare, propunerea de sesizarea a Consiliului Concurenței a fost votată de șase dintre cei nouă membri prezenți în ședința de marțea trecută: Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu. Chiar în ziua ședinței, Valentin Jucan, cel care a votat pentru propunere, a decis să ceară o reanalizare a acestei decizii. Subiectul ar putea fi discutat în ședința de marți, 21 iunie, fiind trecut pe ordinea de zi.  
Valentin Jucan, membru CNA, întrebat de paginademedia.ro despre motivul răzgândirii: „Nu e vorba neapărat de o răzgândire. În ziua respectivă, la pauză și după ședință, am avut discuții despre ce am votat. În acea nebunie, elementele esențiale nu au mai fost reținute. Nu cred că este corect să târâm o instituție de presă când e o chestiune cât se poate de clară, cea a drepturilor de la Euro. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare. Dar dintr-un avânt muncitoresco-socialist au ridicat mai mulți mâna. La momentul votului, mulți nu știau ce votează și recunosc că nici eu. Nu cred că e corect să sesizăm Consiliul Concurenței. Documentele depuse de Telekom sunt clare. Consider că sesizarea Consiliului Concurenței este o eroare”
Publicitate
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu