Skip to main content

VIDEO. Topul ADC*RO: "Plimbă ursul", cea mai creativă campanie din mai. Fetița cu buline, "litălșii" și Diodrama Antipa, în top

 
VIDEO. Topul ADC*RO: "Plimbă ursul", cea mai creativă campanie din mai. Fetița cu buline, "litălșii" și Diodrama Antipa, în top

Cine a avut cele mai creative idei în industria de publicitate luna trecută? La această întrebare oferă răspuns Topul ADC*ROPublicis România şi Headvertising au realizat cele mai creative reclame din România în luna mai, potrivit organizaţiei ADC*RO. Publicis România semnează atât campania care ocupă primul loc, cât și cea de pe locul al treilea.

Publicitate

Ideea campaniei Pimbă Ursul este cea care a luat cel mai mare punctaj și a fost implementată pentru brandul FIA/ACR. Adrian Ioța, Art Director, și Mihai Costache, Copywriter, de la Publicis România sunt creativii din spatele proiectului.

Andreea Ghenoiu, Group Creative Director Jazz, explică nota oferită pentru ideea “Plimbă Ursul”: “De ce nota maximă fără ezitare? Pentru că e clar din seria aș fi vrut să am eu ideea asta. Pentru că am copii, pentru că mă enervează viteza la volan, pentru că îmi plac jocurile pe telefon. Așa că bravo! Pentru idee, dar și pentru execuție. Arată super frumos ilustrațiile și naming-ul e fun. La mai multe!”

Campania de pe locul doi este Fetița cu Buline, semnată de Headvertising pentru brandul NN. Echipa care semnează proiectul este formată din Andrei Beșliu, Art Director, și Rafaela Beldie, Copywriter.

Pe locul trei a fost votată ideea Diodrama, realizată de Gabriel Gherca, Art Director, și Romulus Petcan, Copywriter, de la Publicis România, pentru brandul Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” & WWF-România.

Sub sloganul „Am adus-o în muzeu ca să n-o întâlnești în natură”, „Diodrama” are rolul de a atrage atenția publicului asupra efectelor pe care tăierile ilegale de păduri le au asupra habitatelor.

 

Următoarele trei execuții, în ordinea punctajului, au fost Creditul pe Repede-nainte de la Headvertising pentru ING, Scena9 de la BRD & Scena9 pentru BRD și Sărbătorește gusturile românești la McDonalds de la FriendsTBWA pentru McDonalds.

Creditul pe Repede-nainte, Headvertising, client: ING

Scena9 de la BRD

Sarbatoreste Gusturile Romanesti la McDonald's

Despre ADC*RO 

Art Directors Club România (ADC*RO) a fost înființat în 2008 și reprezintă o asociație non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova și de a recunoaște excelența în creativitate. 

Topurile ADC*RO pentru lunile martie şi aprilie:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu