Skip to main content

Cum s-a văzut la Antena 3 motivarea instanței în cazul de șantaj: „Antena 3 a fost acuzată pe nedrept”

 
Cum s-a văzut la Antena 3 motivarea instanței în cazul de șantaj: „Antena 3 a fost acuzată pe nedrept”

Curtea de Apel București a publicat, marți, motivarea deciziei în dosarul Antena Group versus RCS-RDS, decizie în urma căreia, Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, a fost condamnat la închisoare pentru șantajarea administratorului RCS, Ioan Bendei. În același dosar, Camelia Voiculescu a primit o condamnare cu suspendare, pentru complicitate la șantaj, iar Dan Voiculescu a primit doi ani. Postul Antena 3, judecat în același proces, a fost achitat. Deciziile nu au fost însă definitive. 

Cum s-a văzut motivarea deciziei în procesul de șantaj la televiziunea de știri a familiei Voiculescu? „Antena 3 a fost acuzată pe nedrept”, a fost titlul afișat de post. 

Publicitate

„Decizia de azi arată clar, negru pe alb, că nu e niciun fel de vinovăție. Exact așa se pronunță curtea”, a spus Mihai Gâdea, directorul Antena 3, într-o intervenție telefonică la emisiunea Esențial.

”Trebuie să mărturisesc că mă surprinde foarte tare modul în care Curtea până la urmă a încercat să găsească o soluție solomonică pentru a nu deranja foarte tare procurorii DNA”, a mai spus Mihai Gâdea. 

„Surprinderea mea este în legătură cu cealaltă parte, cea a directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu, pentru că acolo lucrurile, din punctul meu de vedere și din punctul unor juriști eminenți e vorba de o provocare din partea reprezentantului RCS&RDS sunt înregistrări video în care se vede că domnul respectiv, domnul Bendei primește un instructaj cu ce trebuie să facă și cum trebuie să procedeze”, a mai spus Gâdea. 

Totodată, instanța a decis condamnarea lui Sorin Alexandrescu la trei ani şi jumătate cu executare, în vreme ce Camelia Voiculescu a primit o sentinţă de doi ani cu suspendare.

În același dosar, Dan Voiculescu a fost condamnat la doi ani, pedeapsă care se va contopi cu cea din dosarul Telepatia.

Condamnările
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a condamnat pe 12 mai 2016, în dosarul de şantaj, pe directorul Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate.
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.
Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la şantaj. Instanţa a dispus contopirea acestei pedepse cu condamnarea din dosarul ICA şi a dispus ca acesta să execute în total 10 ani.
Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF, avocat suspendat, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
În cazul societăţii Antena TV Group SA, acuzată de şantaj, instanţa a dispus o amendă penală de 350.000 de lei.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nea Iuli, *** *** *** cu dezinformarea ta, toata ziua-buna-ziua sa se sesizeze CNA-ul, sa ii inchida, sa ii bage in beci, sa ii manance leii. *** *** *** inca o data cu apelul tau la autoritati punitive. Cine nu e ca noi, ***, sa fie bagat la sobolani. Schimba postul si lasa lumea in pace. Iar tu, care moderezi acest comentariu, taie alea cu *** *** si lasa esentialul. Mersi, bosulica.
  • CNA nu se autosesizeaza pentru ca acesti infractori dezinformeaza? Mai ramane sa se autosesizeze avocatul poporului, strambul Ciorbea, pentru a lua apararea infractorilor.

Trimite un comentariu