Skip to main content

După aproape 50 de ani, Radio Vacanţa se mută pe online, cu trei streamuri diferite. Ce se întâmplă cu programul estival

 
După aproape 50 de ani, Radio Vacanţa se mută pe online, cu trei streamuri diferite. Ce se întâmplă cu programul estival

Radio Vacanţa, programul estival al Radio România, se mută pe internet, după aproape 50 de ani în care a fost on-air pe litoral, trei luni pe an.

Publicitate

În noua variantă, Radio Vacanţa nu se va mai recepţiona pe aparatele radio, ca în ceilalţi ani, dar va fi disponibil pe Radiovacanţa.ro. Ieri - 4 iulie - a fost prima zi în această formulă.

Pe frecvenţa Radio Vacanţa va fi transmis – ca în restul anului – postul regional Radio Constanţa. Totuşi, două tronsoane de câte două ore din programul Radio Constanţa vor fi dedicate Radio Vacanţa.

Daniel Sîrbu, managerul staţiei Radio Constanţa – care s-a ocupat de Radio Vacanţa de aproape zece ani – a explicat pentru Paginademedia.ro:

"Radio Vacanţa, ca proiect, rămâne online, la adresa radiovacanţa.ro. Am structurat programul pe trei streamuri – Hits, Dance şi Lounge, astfel că cei care doresc să preia muzica să poată alege ceea ce li se potriveşte."

De ce s-a luat această decizie?

“Motivaţia principală a fost că oamenii de pe plajă ascultă muzică pe device-urile proprii sau pe instalaţia de sonorizare. Suntem în secolul 21”, a declarat Daniel Sîrbu pentru Paginademedia.ro

Chiar dacă nu mai are program propriu pe frecvenţă separată, Radio Vacanţa va avea două tronsoane în grila Radio Constanţa:

“Vor exista două tronsoane orare pe Radio Constanţa, între 10.00 şi 12.00 şi între 16.00 şi 18.00. Vor fi ştiri de pe litoral, transmisiuni de pe plajă, concursuri”, a spus Daniel Sîrbu.

Sîrbu a precizat că mutarea nu are legătură cu audienţa Radio Vacanţa şi niţi raţiuni care ţin de costuri. “Programul era realizat de echipa noastră”, nu erau alţi oameni, a precizat el.

Proiectul Radio Vacanţa, un post estival al Radioului public, a emis pentru prima dată acum 49 de ani, în 1967. Era difuzat în perioada iulie – septembrie, pe Litoral.

“Înainte de 1989, România avea o singură frecvenţă FM în bandă vest – 100,1 FM, pe care emitea Radio Vacanţa”, spune Daniel Sîrbu. De aproape 10 ani, de Radio Vacanţa s-a ocupat echipa de la studioul teritorial Constanţa.

În mod normal, în timpul anului, pe frevenţa 100,1 FM se auzea Radio Constanţa, iar în perioada iulie-septembrie locul era ocupat de proiectul Radio Vacanţa.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihaela Mihaela
    Ma intreb daca nu se putea pastra emisia pentru litoral macar din ratiuni istorice. Asa cum am vazut ca se intampla in Elvetia la statiunile montane. Sunt afise peste tot cu mentiuni ca postul X de radio emite de 50 de ani, scrie si pe ce frecvente si au si telefonul ascultatorului. la noi parca se doreste inchiderea, stergerea a tot ce inseamna istorie si traditie.
  • fmPirat fmPirat
    Acum sunt 2 emitatoare pe aceeasi putere in Mangalia 100,1 si Constanta oras tot 100,1 cu puteri pentru a acoperii f bine doar interioarul oraselor. Pe când in celelalte statiuni de la Turnu Techerghiol de 1 an este pus doar un emitator pt litoral pe frecventa de 90,8. Daca incercati pe litoral 100,1 receptia va fi mai slaba deoarece numai sunt pe Turn decat in orase.
  • ștefan ștefan
    Da în anii 2014 2015 au făcut emisie cei dela 3 Net pe Radio Vacanța poate explica Nenea Sîrbu dece nu au folosit personalul dela Constanța? ce omite nenea Sîrbu e că lefac concurență cei dela Kiss exact sub nasul lor.
  • Robert Dincă Robert Dincă
    Domnule Sârbu, o precizare : conform Planului de la Geneva, înainte de 1990 România avea alocate mai multe frecvenţe FM în bandă vest. Nu le folosea din raţiuni, să le spunem, strategice: să nu recepţioneze ,,captivii" regimului emisiunile transmise din Europa Occidentală. Compromisul numit 100,1 FM Eforie Nord a fost făcut cu scopuri propagandistice. E simplu, radiourile turiştilor occidentali ( pentru ei se emitea în germană, engleză sau franceză, nu?) nu recepţionau banda ,,rusească" de la 65 la 73 de megahertzi. Simplu. Şi trist....

Trimite un comentariu

sus