Skip to main content

France 2 şi-a prezentat scuze publice după ce a difuzat imagini cu persoane decedate în timpul atacului din Nisa

 
France 2 şi-a prezentat scuze publice după ce a difuzat imagini cu persoane decedate în timpul atacului din Nisa

Postul de televiziune France 2 a fost aspru criticat de telespectatorii francezi pentru felul în care a relatat atacul comis la Nisa în noaptea de joi spre vineri, întrucât a difuzat în direct imagini cu persoane decedate, ale căror trupuri neînsufleţite erau întinse pe asfalt, scrie agenţia de presă News.ro.

Publicitate

Mai mulţi telespectatori şi-au exprimat nemulţumirea pe reţelele de socializare faţă de postul de televiziune francez France 2, pe care l-au acuzat că a difuzat imagini indecente.

În urma atacului comis la Nisa pe 14 iulie, postul France 2 şi-a întrerupt programul pentru a relata în direct evenimentele tragice aflate în plină derulare în acest oraş de pe Coasta de Azur.

Pe durata ediţiei sale speciale, postul francez a difuzat în special mărturia unui bărbat aşezat pe asfalt alături de corpul neînsufleţit al soţiei sale, dar şi o înregistrare video a camionului care a intrat în mulţimea de oameni aflaţi la acea oră pe bulevardul Promenade des Anglais din Nisa.

Imaginile şocante au generat un val de indignare în rândul telespectatorilor. Postul France 2 s-a confruntat în orele următoare cu numeroase critici pe reţelele de socializare şi, vineri, a prezentat scuze publice prin intermediul unui comunicat de presă.

”Acele imagini brutale, care nu au fost verificate conform uzanţelor, au generat reacţii foarte vii. O eroare de judecată a fost comisă din cauza acestor circumstanţe speciale. Difuzarea acestui tip de imagini nu corespunde cu modul în care sunt concepute informaţiile de către jurnaliştii din echipele noastre. France Télévisions îşi cere scuze”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus