Skip to main content

Liviu Alexa, fost candidat la primăria Cluj, a preluat o televiziune locală: „Am eşuat lamentabil în alegeri şi mă întorc la ce ştiu eu să fac mai bine”

 
Liviu Alexa - Sursa foto: Ziarul de Cluj
Liviu Alexa - Sursa foto: Ziarul de Cluj

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat preluarea Someş TV de către firma jurnalistului clujean Liviu Alexa, cel care a şi candidat la primăria Cluj Napoca. Televiziunea şi-a schimbat cu această ocazie şi numele în NCN. „Am eşuat lamentabil în alegeri şi mă întorc la ceea ce ştiu eu să fac mai bine”, a explicat Alexa în faţa membrilor CNA.

Publicitate

Forul Audiovizual a analizat în şedinţa publică de astăzi o solicitare din partea societăţii Pagina Ciudatului SRL de cesionare a licenţei Someş TV, operată de Someş TV SRL. Televiziunea este una locală, cu acoperire în zona Clujului, şi transmisă prin cablu de Nextgen, potrivit documentaţiei depuse la CNA.

Societatea Pagina Ciudatului SRL, care a devenit proprietara televiziunii locale din Cluj, este deţinută de Liviu Alexa, cu 99%, şi Almasi Elza Linda, cu 1%.

Potrivit solicitării, postul care se va numi NCN, va avea 100% producţie proprie, dintre care 98% programe de informare.

Sorin Lăpuşan, administratorul Someş TV, despre motivele cedării licenţei: „Am decis împreună cu colegii mei să cesionăm licena Someş TV în favoarea prietenului nostru, Liviu, care probabil va veni cu un suflu nou în piaţa media din Cluj. Din punctul nostru de vedere, ca şi format al serviciului de programe, partea de tradiţie şi comunitate care a fost scopul nsotru nu s-a dovedit a fi un succes din punct de vedere comercial. Liviu cred că ştie să facă lucrurile să meargă mult mai bine să meargă pe plan local şi avem toată încrederea că va ajunge în mâini bune.”

Liviu Alexa: „Am mai fost în faţa dumneavoastră în februarie 2015, când am primit licenţa pentru NCN Cluj Napoca. Am pierdut licenţa pentru că am fost implicat în campania electorală, am candidat pentru prostul de primar. Am considerat oportun să nu alterez ideea de licenţă şi televiziune prin implicarea mea politică. A apărut această oportunitate şi o să vă rog respectuos să-mi aprobaţi această cesiunea pentru că acum sunt liber de contract, am eşuat lamentabil în alegeri şi mă întorc la ceea ce ştiu eu să fac mai bine, presa. Cred că pot face, aşa cum am spus şi acum un an, un post de calitate aşa cum merită Clujul, care este ţinut în aceast moment în întuneric din punct de vedere al mass media”

„Eu am fost proprietar la NCN acum şase ani, dar l-am vândut unor oameni de afaceri şi uite că astăzi am reuşit să recuperez brandul tot de la ei şi să-l reactivez”, a mai spus Liviu Alexa.

Liviu Alexa a mai primit de la CNA o licenţă audiovizuală pentru postul NCN în februarie 2015. Un an mai târziu, CNA i-a retras licenţa pentru că nu a lansat postul şi nici nu a solicitat prelungirea termenului de intrare în funcţiune, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Propunerea a fost votată de Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Radu Călin Cristea
Lorand Turos şi Laura Georgescu au votat „împotrivă”.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dorin Doroftei Dorin Doroftei
    Stii pe dracu' mai bine ce ti se pare ca stii. Mai degraba, stii cum se desfunda conducta cu urina de la grajdul vacilor. Dar, daca tot esti o *** de pesedist, adica jupan in zona, da-l dracului pe zombie-ul ala cu paralizie la nervii capului de Ienciu, ca poate enerveaza mai tare un clujean inteligent (macar unul trebuie sa existe in tinutul.lentorii supreme si vine sa va ia la palme.
  • Liviu Aversa Liviu Aversa
    Ce mizerie : adevaratul NCN s-a transformat in Transilvania Live care s-a transformat in Look TV .
    Brandul NCN , Napoca Cable Network , a ramas la Look TV .

    "NCN" -ul lui Alexa este doar o clona .
    Curios este ca statul nu il executa pentru firma Imagistica , bagata de el cu datorii de milioane de euro in insolventa .

    Unul dintre cele mai toxice personaje din media clujeana e Liviu Alexa , drept pentru care clujenii l-au taxat : a luat doar cateva voturi , mai putine decat primarul din Valea Chintăului , sat de lângă Cluj .

Trimite un comentariu

sus