Skip to main content

CNA recomandă televiziunilor să difuzeze un clip de informare despre votul prin corespondenţă

 
CNA
CNA

În faţa CNA, cu doar câteva ore înainte de a fi remaniat. Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, a mers la discuţii cu membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a cere susţinere într-o campanie de informare legată de votul prin corespondenţă. Spre seară, acelaşi ministru a fost anunţat pe lista de remaniaţi, alături de Marius Bostan (Comunicaţii), Adrian Curaj (Educaţie) şi Dan Costescu (Transporturi)

Publicitate

„Românii de pretutindeni nu se uită doar la canalele locale sau internaţionale, ci se uită şi la posturile româneşti. Tocmai de aceea cred că ei ar trebui să fie informaţi şi pe aceste canale”, a spus ministrul delegat în faţa CNA. El a precizat că este „îngrijorat” de faptul că până acum doar 1.800 de români s-au înscris în registrul electoral.

„Vrem să-i încurajăm să se înscrie în acest registru electoral. Tocmai din acest motiv am venit să vă rog să ne acordaţi parteneriatul în a transmite recomandări posturilor tv din România pentru a promova spotul nostru care ar trebui difuzat în perioada iulie - august, eventual septembrie când ar trebui să se înscrie în registrul electoral”, a menţionat Stoenescu.

El a mai spus că fără un parteneriat cu mass media „nu cred că vom putea să informăm”.

În finalul discuţiilor, CNA a fost de acord să emită o radiodifuzorilor o recomandare pentru preluarea spotului de informare la TV.

La rândul lui, membrul CNA Radu Herjeu a spus că se îndoieşte că spotul la televizor îi va determina pe românii din străinătate să se înscrie în Registrul Electoral.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus