Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Curtea Constituţională tranşează căsătoriile gay". EVZ: "După 25 de ani, românii se întorc la televizoarele alb-negru"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Curtea Constituţională tranşează căsătoriile gay". EVZ: "După 25 de ani, românii se întorc la televizoarele alb-negru"

Povestea unui cuplu gay care a cerut Curţii Constituţionale recunoaşterea căsătoriei sale şi rezultatele unui studiu al Institutului Naţional de Statistică care arată că numărul televizoarelor alb-negru din România a crescut în 2015 se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

Deschiderea de ziar a cotidianului EVZ se bazeaza pe cifrele INS care arată că procentul televizoarelor alb-negru prezente în casele românilor a crescut de la 1,2 % de gospodării, în 2014, la 1,4 %, în 2015.

"Curtea Constituţională tranşează căsătoriile gay", titrează ziarul Adevărul.

"Un cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei sale, oficiată în Belgia. Demersul e fără precedent în ţara noastră şi se judecă în aceeaşi zi cu o cerere contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“. Românul Relu Adrian Coman (44 ani) a cerut Curţii Constituţionale (CCR) recunoaşterea căsătoriei sale cu americanul Robert Clabourn Hamilton (44 ani).

Audierile vor avea loc miercuri, 20 iulie, în aceeaşi zi în care CCR dă verdictul despre iniţiativa Coaliţiei pentru Familie, ce solicită înlocuirea termenului „soţi“ cu formula „bărbat şi femeie“ în articolul 48 din Constituţie", scrie cotidianul Adevărul.

Evenimentul zilei: "După 25 de ani, românii se întorc la televizoarele alb-negru"

"Mai ales la ţară, tot mai multe televizoare color sunt înlocuite de strămoaşele lor alb-negru din precambrianul tehnologiei TV. 26 români, dintr-o mie, văd ştirile la acestea! Numărul maşinilor de spălat non-automate folosite în gospodăriile românilor este şi el în creştere, iar frigiderele rămân un deziderat de neatins pentru aproape jumătate dintre români. România este ţara cu cele mai multe latrine în fundul curţii, din UE", scrie EVZ.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Jurnalul Naţional: "Hoţii atacă în valuri Vama Veche. Localnicii fac potere". În staţiunile mari sunt poliţişti pe întreaga perioadă a anului, pentru că au mulţi locuitori şi peste 85% dintre spaţiile de cazare înregistrate.

În schimb, cu numai patru agenţi şi fără bani de benzină la secţia de Poliţie înfiinţată anul trecut în Vama Veche, primăria Limanu se confruntă în timpul sezonului estival cu probleme grave.

„Încercăm să le explicăm celor de la IPJ Constanţa şi de la MAI că avem o situaţie specială. Noi avem aici 30.000 de oameni, în 2 Mai şi Vama Veche, nu 6.000, câţi locuitori are comuna Limanu, conform recensământului”, explică Dan Georgescu, noul primar al comunei Limanu. Edilul mai spune că hoţii s-au înmulţit şi au devenit violenţi de anul trecut, pentru că au văzut că Poliţia nu face faţă situaţiei.

România liberă: "Furtuna din Turcia face valuri în România". Experţii în problema Orientului Mijlociu estimează că puciul eşuat al unei grupări a Armatei din Turcia, care a încercat să preia puterea vineri noapte, a trimis unde de şoc în rândul NATO şi în întreaga lume.

Tentativa de lovitură de stat dejucată în Turcia are repercusiuni atât în plan intern, dar şi la nivel internaţional, existând temeri privind arsenalul nuclear al SUA stocat în baza aeriană Incirlik, din sudul ţării, închisă câteva zile după ce autorităţile turce au declarat că a fost utilizată de complotişti.

Libertatea: "Vânduţi pentru mâncare chiar de către mama lor". Cei doi fraţi, de 10 şi 12 ani, cei mai tineri dintre sclavii eliberaţi de poliţişti săptămâna trecută, au fost mutilaţi de stăpâni atât de cumplit, încât medicii nu sunt siguri că mai pot fi recuperaţi vreodată. Totul din vina mamei lor, care i-a lăsat pe mâna torţionarilor pentru un blid cu hrană.

Click!: "Loredana, ce mare s-a făcut fata ta!". Fiica Loredanei Groza, Elena, a împlinit 18 ani. Vedeta Pro TV a organizat o petrecere cu ocazia majoratului la care a învitat "toată crema lumii mondene", după cum scrie tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus