Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Curtea Constituţională tranşează căsătoriile gay". EVZ: "După 25 de ani, românii se întorc la televizoarele alb-negru"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Curtea Constituţională tranşează căsătoriile gay". EVZ: "După 25 de ani, românii se întorc la televizoarele alb-negru"

Povestea unui cuplu gay care a cerut Curţii Constituţionale recunoaşterea căsătoriei sale şi rezultatele unui studiu al Institutului Național de Statistică care arată că numărul televizoarelor alb-negru din România a crescut în 2015 se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

Deschiderea de ziar a cotidianului EVZ se bazeaza pe cifrele INS care arată că procentul televizoarelor alb-negru prezente în casele românilor a crescut de la 1,2 % de gospodării, în 2014, la 1,4 %, în 2015.

"Curtea Constituţională tranşează căsătoriile gay", titrează ziarul Adevărul.

"Un cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei sale, oficiată în Belgia. Demersul e fără precedent în ţara noastră şi se judecă în aceeaşi zi cu o cerere contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“. Românul Relu Adrian Coman (44 ani) a cerut Curţii Constituţionale (CCR) recunoaşterea căsătoriei sale cu americanul Robert Clabourn Hamilton (44 ani). 

Audierile vor avea loc miercuri, 20 iulie, în aceeaşi zi în care CCR dă verdictul despre iniţiativa Coaliţiei pentru Familie, ce solicită înlocuirea termenului „soţi“ cu formula „bărbat şi femeie“ în articolul 48 din Constituţie", scrie cotidianul Adevărul.

Evenimentul zilei: "După 25 de ani, românii se întorc la televizoarele alb-negru"

"Mai ales la țară, tot mai multe televizoare color sunt înlocuite de strămoașele lor alb-negru din precambrianul tehnologiei TV. 26 români, dintr-o mie, văd știrile la acestea! Numărul mașinilor de spălat non-automate folosite în gospodăriile românilor este și el în creștere, iar frigiderele rămân un deziderat de neatins pentru aproape jumătate dintre români. România este țara cu cele mai multe latrine în fundul curții, din UE", scrie EVZ.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Jurnalul Naţional: "Hoții atacă în valuri Vama Veche. Localnicii fac potere". În stațiunile mari sunt polițiști pe întreaga perioadă a anului, pentru că au mulți locuitori și peste 85% dintre spațiile de cazare înregistrate.

În schimb, cu numai patru agenți și fără bani de benzină la secția de Poliție înființată anul trecut în Vama Veche, primăria Limanu se confruntă în timpul sezonului estival cu probleme grave.

„Încercăm să le explicăm celor de la IPJ Constanța și de la MAI că avem o situație specială. Noi avem aici 30.000 de oameni, în 2 Mai și Vama Veche, nu 6.000, câți locuitori are comuna Limanu, conform recensământului”, explică Dan Georgescu, noul primar al comunei Limanu. Edilul mai spune că hoții s-au înmulțit și au devenit violenți de anul trecut, pentru că au văzut că Poliția nu face față situației.

România liberă: "Furtuna din Turcia face valuri în România". Experţii în problema Orientului Mijlociu estimează că puciul eșuat al unei grupări a Armatei din Turcia, care a încercat să preia puterea vineri noapte, a trimis unde de șoc în rândul NATO și în întreaga lume.

Tentativa de lovitură de stat dejucată în Turcia are repercusiuni atât în plan intern, dar și la nivel internaţional, existând temeri privind arsenalul nuclear al SUA stocat în baza aeriană Incirlik, din sudul ţării, închisă câteva zile după ce autorităţile turce au declarat că a fost utilizată de complotiști.

Libertatea: "Vânduţi pentru mâncare chiar de către mama lor". Cei doi fraţi, de 10 şi 12 ani, cei mai tineri dintre sclavii eliberaţi de poliţişti săptămâna trecută, au fost mutilaţi de stăpâni atât de cumplit, încât medicii nu sunt siguri că mai pot fi recuperaţi vreodată. Totul din vina mamei lor, care i-a lăsat pe mâna torţionarilor pentru un blid cu hrană. 

Click!: "Loredana, ce mare s-a făcut fata ta!". Fiica Loredanei Groza, Elena, a împlinit 18 ani. Vedeta Pro TV a organizat o petrecere cu ocazia majoratului la care a învitat "toată crema lumii mondene", după cum scrie tabloidul. 

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu