Skip to main content

Poziţia lui Băsescu la decizia de a fi trimis în judecată a stârnit numeroase reacţii pe Facebook

 
Poziţia lui Băsescu la decizia de a fi trimis în judecată a stârnit numeroase reacţii pe Facebook

Reacţia fostului preşedinte Traian Băsescu la aflarea veştii că va fi trimis în judecată pentru ameninţare a atras aproape 240 de comentarii pe Facebook.

Publicitate

Mesajul postat ieri de Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook:

“De bună seamă, nu este un dosar politic. Aflu de la un post de televiziune că procurorii Adina Petrescu şi Camelia Sutiman (aflată în continuă consultare cu Mihalache) au avizat trimiterea mea în judecată pentru că doamna Firea s-a simţit ameninţată şi s-a speriat de declaraţiile mele la adresa soţului, primar de Voluntari.

Cu certitudine, cînd Ponta şi Antonescu, însoţiţi de Doamna Firea, mobilizau şi instigau zeci de mii de oameni să urle pe stadioane “Băsescu la puşcărie” nu era nicio ameninţare, era o dezmierdare. Cum dezmierdare era şi când doamna Firea o acuza în mod mincinos pe fiica mea că a făcut o tranzacţie ilegală.

Oare unde erau procurorii Adina Petrescu şi Camelia Sutiman când asupra mea şi a familiei mele se proferau aceste ameninţări? (...)

PS - Înţeleg că Parchetul General a rezolvat marile dosare ale Revoluţiei şi mineriadelor, drept pentru care a venit vremea anchetării declaraţiilor politice”.

Topul postărilor de pe Facebook din categoria politic cu cele mai multe comentarii, realizat de Facebrands pentru Paginademedia.ro:

1.Pagina oficială Traian Băsescu, 237 de comentarii la reacţia sa în urma trimiterii în judecată pentru ameninţare.

2.Pagina oficială Adrian Năstase, 176 de comentarii la următorul mesaj:

“Nişte indivizi care nu au văzut emisiunea mea de la Antena 3, au făcut diverse afirmatii stupide, anunţând ca eu as fi jignit „milioane de romani din diasporă”, numindu-i „indieni”, ceea ce evident ca ei nu sunt. Bineînţeles ca nu sunt indieni. Sunt romani.

In realitate, problema nu este de etnicitate ci de coeficient de inteligenta. Ma refer la cei care au făcut interpretarea respectiva. Eu am analizat spectrul politic românesc si, in legătura cu USB – in condiţiile unei eventuale coalizari a mai multor organizaţii civice – am folosit o metafora (sa explic ce înseamnă asta?), întrebându-ma dacă nu cumva vor fi mai mulţi „generali” (şefi ai organizatiilor afiliate) decât „indieni” (membri, „soldaţi”).

Este o metafora comuna, cunoscuta celor care au absolvit liceul. In acest context, m-am referit si la votantii din diasporă, pornind de la faptul ca numărul celor înscrisi pe listele de vot prin corespondenta, pana acum, este de doar 3000, fapt pentru care eu nu am nicio responsabilitate."

3.Pagina oficială Nicuşor Dan, 155 de comentarii la următorul mesaj:

“Şefii PSD sunt supăraţi pe românii din diaspora pentru că votează majoritar anti-PSD. Lipsit de orice urmă de bun-simţ şi respect faţă de românii plecaţi din ţară din cauza corupţiei şi a lipsei de perspective, Adrian Năstase îi numeşte pe aceştia ”indieni”. Domnia sa nu este primul social democrat care atrage nemulţumirea românilor din Diaspora. După alegerile locale, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a referit la Diaspora ca la fantome”.

4.Pagina oficială Dacian Cioloş, 110 comentarii la mesajul:

“Azi m-am întâlnit cu 200 de tineri selectaţi în programul de stagii de practică al Guvernului României, din peste 7000 candidaţi înscrişi. Am văzut la ei hotărâre, spirit critic, dorinţa de a învăţa, încredere, entuziasm, feţe preocupate, dar zâmbitoare. I-am încurajat să nu renunţe la aceste însuşiri. Aş dori ca un număr cât mai mare dintre ei să rămână în administraţie. Suflul nou, ideile inovatoare pe care le aduc, pot genera schimbările necesare pentru o administraţie modernă, transparentă, eficientă, în pas cu aşteptările fiecăruia dintre noi”.

5.Pagina oficială Gabriela Firea, 85 de comentarii la următorul mesaj:

“Asa cum am promis, ne pregatim pentru sezonul rece, luand in aceasta perioada masurile necesare pentru ca bucurestenii sa beneficieze de apa calda si caldura la parametri optimi in aceasta iarna.

Am alocat RADET 14 milioane de lei pentru a incepe reparatiile in sistem de urgenta in zone ca Filantropia, Banu Manta si Mihai Bravu. Lucrarile la reteaua de termoficare care vor incepe luni in zona Spitalului Filantropia au o importanta vitala pentru ca acest tronson de retea alimenteaza cu agent termic zone importante ale Bucurestiului, precum Iancu de Hunedoara, Aviatiei, Dorobanti, Stefan cel Mare, Floreasca si zona Aeroportului Baneasa.

Tronsonul de retea termica care urmeaza sa fie inlocuit are o lungime de aproximativ 330 metri liniari si este cuprins intre camin C15/20 aflat la intersectia bulevardului Ion Mihalache cu strada Barbu Delavrancea si camin termoficare C16 aflat in dreptul Muzeului Antipa.

Lucrarile au un termen de executie cuprins intre 75 si 90 de zile, insa acesta poate fi modificat urmare a situatiei din teren.
Pentru realizarea lucrarii in conditii optime de timp si calitate, echipele RADET vor lucra in doua ture, 6 zile pe saptamana, lucrarea fiind realizata prin forte proprii”.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus