Skip to main content

VIDEO. Moise Guran: Eu mi-am dorit nişte oameni în puşcărie, trebuie să recunosc şi asta. Ţara e dominată de generaţii care nu mai pot fi schimbate

 
VIDEO. Moise Guran: Eu mi-am dorit nişte oameni în puşcărie, trebuie să recunosc şi asta. Ţara e dominată de generaţii care nu mai pot fi schimbate

„A fost o provocare pentru mine să fac o afacere din Biziday, adică să pot plăti salarii, să angajez oameni. Mulţi au dat cu pietre în mine pe chestia asta, că de ce trebuie să ai contracte cu corporaţiile? Păi dacă ştii să ai o etică în afaceri, asta nu e o problemă”, a povestit jurnalistul Moise Guran la interviurile Simply Clever, realizate, în maşină, de omul de radio Bogdan Ciuclaru. Dacă în interviurile de până acum, Ciuclaru a fost cel aflat la volan, de data aceasta, intervievatul a ales să fie şoferul.

Publicitate

„Sunt control freak dintr-o sută de motive. În primul rând, că sunt oltean, în al doilea rând, pentru că sunt un mic întreprinzător. Toţi IMM-iştii sunt control freak-şi. Ei vor să controleze totul, o dată pentru că nu au cultura unei organizaţii mari, ceea ce nu e cazul meu, şi în al doilea rând pentru că nu au resursele necesare pentru a se putea baza şi pe alţii”, a explicat el.

"Din păcate, ţara noastră este dominată de generaţii care nu mai pot fi schimbate", a mai spus Guran. "Mai devreme sau mai târziu ţara ajunge cum ţi-ai dorit-o tu", a continuat el.

Moise Guran:

"Eu mi-am dorit nişte oameni în puşcărie, trebuie să recunosc şi asta. Mă fac că nu am satisfacţii din astea, dar câteodată mai stau aşa la televizor şi când îl ia DNA-ul pe câte unul mai deschid o sticlă de şampanie dacă se întâmplă să am prin frigider, la rece."

În interviul video, realizat încă de la sfârşitul lunii mai, înainte ca Moise Guran să anunţe că va renunţa să mai facă emisiunea Biziday, acesta vorbeşte şi despre concentrarea sa pe zona de online. „Peste vreo doi ani, cred că o să înţelegi de ce voi aloca foarte multe resurse şi mă voi concentra foarte mult în perioada următoare, pe o aplicaţie de internet”, a menţionat el.

Moise Guran, la Interviurile Simply Clever:

  • Da, sunt control freak dintr-o sută de motive. În primul rând că sunt oltean, în al doilea rând, pentru că sunt un mic întreprinzător. Toţi IMM-işti sunt control freak-şi. Ei vor să controleze totul, o dată pentru că nu au cultura unei organizaţii mari, ceea ce nu e cazul meu, şi în al doilea rând pentru că nu au resursele necesare pentru a se putea baza şi pe alţii.
  • Fiind forţat de împrejurări, de criză, a fost o provocare pentru mine să fac o afacere din Biziday, adică să pot plăti salarii, să angajez oameni. Mulţi au dat cu pietre în mine pe chestia asta, că de ce trebuie să ai contracte cu corporaţiile. Păi dacă ştii să ai o etică în afaceri, nu e o problemă asta.
  • Capitalismul ăsta, aşa cum îl înţeleg eu, ţine de un antreprenoriat în care şeful, patronul, managerul, munceşte cel mai mult, el este liderul echipei, este cel care inspiră echipa şi fără de care echipa nu trage la fel.
  • Un număr mare de cetăţeni ai ţării noastre nu mai au educaţia de bază. Acestora le lipsesc principiile, valorile, direcţia, cheful de muncă.
  • Din păcate, ţara noastră este dominată de generaţii care nu mai pot fi schimbate.
  • Mai devreme sau mai târziu ţara ajunge cum ţi-ai dorit-o tu. Eu mi-am dorit nişte oameni în puşcărie, trebuie să recunosc şi asta. Mă fac că nu am satisfacţii din astea, dar câteodată mai stau aşa la televizor şi când îl ia DNA-ul pe câte unul mai deschid o sticlă de şampanie dacă se întâmplă să am prin frigider, la rece.
  • Avem nişte milioane de oameni cu telefoane mobile şi tot felul de aplicaţii pe care le au tot timpul cu ei. Si mai sunt nişte sute de mii de oameni, în general bătrâni, care se uită seara la televizor. Conculzia pe care eu am tras-o, şi pe care ai să o înţelegi şi tu începând cu această vară, este că televiziunea de ştiri va rămâne doar pentru dezbateri.
  • Lumea nu se mai uită la televizor şi atunci te întrebi „ce caut eu la televizor?” Irosim o grămadă de energie, bani.
  • Peste vreo doi ani, cred că o să înţelegi de ce voi aloca foarte multe resurse şi mă voi concentra foarte mult în perioada următoare, pe o aplicaţie de internet.

VIDEO. Moise Guran, la Interviurile Smart Clever, prima parte

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus