Skip to main content

VIDEO. Campanie inedită pentru o comunitate din Uganda: Susţine Bulambuli Valley

 
VIDEO. Campanie inedită pentru o comunitate din Uganda: Susţine Bulambuli Valley

Cum să-i convingi pe oameni să doneze pentru micile afaceri din Uganda? Agenţia de publicitate Dude din Italia a găsit o soluţie. Aceasta creat o campanie inedită după principiul clipurilor care îi prezintă pe antreprenorii din Silicon Valley, regiunea din Statele Unite, celebră pentru uriaşa concentraţie de afaceri în înalta tehnologie, scrie Adweek.com.

Publicitate

Ce transmite spotul care şi-a propus să atragă sprinjin pentru comunităţile din Africa

Dacă faci o excursie în Bulambuli Valley din Uganda, veţi întâlni un mic oraş plin de antreprenori. Aici veţi găsi o echipă care lucrează zi şi noapte la crearea primei imprimante 3D de ouă numită Găină, una care dezvoltă roşiile alimentate 100% cu energie solară, care nu au nevoie să fie conectate la o priză. Tot aici veţi întâlni o echipă care crează scaune, produse concepute să-i alimenteze cu energie pe oameni.

Acesta este tonul în care sunt prezentaţi agricultorii şi meşteşugarii zonei pentru a-i convinge pe oameni să doneze pentru sprijinirea comunităţilor din Uganda.

Campania este creată după standardul spoturilor publicate de antreprenorii din Silicon Valley pe platforme de strângere de fonduri precum Kickstarter şi Indiegogo.

Spotul a stâns într-o lună şi jumătate peste 100 de mii de vizualizări pe YouTube.

"Scopul campaniei lansate la finalul lunii iulie este de a le reaminti oamenilor că toate comunităţile africane 'au nevoie de ajutorul tău'", după cum spune Curro Piqueras, în prezent la McCann WorldGroup London. Piqueras a lucrat la această campanie îninate să se alăture McCann, împreună cu agenţia italiană Dude penru organizaţia Communities for Development.

"În momentul în care ne-am uitat cu atenţie la organizaţia Communities for Development am realizat că prin trainguri şi educaţie au reuşit să-i transforme din simpli fermieri şi artizani în adevăraţi antreprenori... La urma urmei, pentru un mică localitate rurală din Ugandă să lansezi o afacere, chiar dacă asta presupune cultivarea roşiilor, creşterea găinilor sau fabricarea de scaune este aproape acelaşi lucru cu a deschide un business în vest: prezintă riscuri uriaşe, necesită curaj şi viziune, cunoştinţe în domeniu şi cel mai important: sprijinul oamenilor care cred în proiectul tău", a spus Piqueras.

Unele ziare şi bloguri care au scris despre acest spot au spus că este o "parodie la campaniile de strângere de fonduri".

De ce agenţia italiană a ales acest mod de abordare?

"Răspunsul este simplu. Am căutat o cale să facem povestea cât mai interesantă şi relevantă pentru publicul care este obişnuit să doneze pentru proiecte în care cred", a mai spus Piqueras.

Cât succes a avut campania de la momentul lansării?

După ce spotul a ajuns în presa europeană, în doar două săptămâni, campania şi-a atins pragul iniţial de 15.000 de dolari. Acum două zile campania adunase pe Indiegogo aproape 19.000 de dolari. După atingerea scopului, echipa din spatele campaniei a decis să urce pragul la 25.000 de dolari, ceea ce ar ajuta încă cinci mici afaceri să se dezvolte. Fiecare afacere susţine până la 30 de familii formate fiecare din circa cinci membri, ceea ce înseamnă aproximativ 750 de persoane.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus