Skip to main content

CNA a respins preluare de către Radio ZU a unei frecvențe din Focșani

 
CNA a respins preluare de către Radio ZU a unei frecvențe din Focșani

Consiliul Național al Audiovizualului s-a opus preluării de către Radio ZU a unei frecvențe radio cu acoperire în Focșani. Solicitarea nu a reușit să atragă suficiente voturi (șase) pentru a fi aprobată. Cinci membri au votat „pentru”, iar restul de patru din cei prezenți au fost împotrivă. 

Aceasta este a doua oară când forul audiovizual respinge cererea postului de radio al trustului Intact. 

Publicitate

Societatea Grupul Media Camin, care operează Radio ZU și Romantic FM, a solicitat CNA aprobarea pentru a prelua frecveța din Focșani a postului Dream FM Clasic, post deținut de Dream Radio SRL.

Forul audiovizual a analizat astăzi pentru a doua oară în ultimul an această solicitare de cesiune și, tot pentru a doua oară, aceasta a fost respinsă. 

Pentru au votat Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Dorina Rusu, Rasvan Popescu, iar împotrivă au fost Valentin Jucan, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu. 

Dream Radio a obținut frecvența de București la concursul organizat de CNA în toamna anului 2013. Forul a acordat această frecvență pentru un post tematic Radio Clasic, transformat ulterior în Dream FM Clasic. 

Grupul Media Camina deține 38 de licențe audiovizuale: 2 pentru Romantic FM (satelit și București - stație locală) 36 pentru Radio ZU (satelit și 35 de stații locale). 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Doar lecturând știrea și eu sunt indecis:
  - Mă gândesc că în Focșani acum nu emit decât vreo 7 stații radio, așa că una în plus nu strica, chiar dacă și pe ZU se aude ceea ce se aude și pe Kiss sau ProFM,
  - Pe de altă parte, licența a fost obținută de o firmă din Bacău care a promis solemn că va construi un Radio cultural care va emite muzică clasică. Unul din puținele proiecte de genul acesta din țară este Radio România Muzical. De ce să fie acordată această frecvență către Radio ZU și nu către RR Muzical?

  De fapt de ce să nu fie retrasă licența acestui radio și să fie organizată o nouă sesiune de atribuiri de licențe?

  De ce se zgârcește CNA-ul cu frecvențele FM?
  Multă lume vorbește acum de DAB și de HD Radio, iar la noi în țară și acum sunt spânzurate o puzderie de proiecte de radio.
  Cred că trebuie identificate noi frecvențe radio în FM care pot fi atribuite unor radiouri locale și radiouri tematice, iar principalelor rețele de radio din România ar trebui să li se permită contracost să își înființeze noi frecvențe locale.

  Câte Radio-uri AC naționale avem? Dar CH?
  Eu cred că sunt doar o mână de radiouri:
  - AC: RR Actualități, Europa FM, Digi FM, Național FM și RFI.
  - CH: Pro FM, Radio 21, Radio ZU, KISS FM
  (ar mai fi și câteva de nișă dar naționale: RR Cultural, Trinitas, Itsy Bitsy, Favorit, Antena Satelor)
  Au dreptul oare și cetățenii din localitățile mai mici să le asculte?
 • Interesele isi spun cuvântul . A sunat X pe Y : Nu le da ma la aia nimic, ca nu mai mancam din aceeasi coliva. - A bine SEFU, facem o sceneta de teatru si votam sa para pe bune . :)
  Ce naiba au aprobat atatea si nu aprobau preluarea unei frecvente amarate din Focsani pt ZU. Numai sunt prieteni buni , asta e nasol si cu prietenia asta. Sa vazut cel mai bine la Guerrilla.

Trimite un comentariu