Skip to main content

EVZ, preocupat de afișările Adevărul cu Cioloș pe Facebook: Nici vedetele mondene nu fac atât. Specialiștii spun că e posibil doar cu un soft.

 
EVZ, preocupat de afișările Adevărul cu Cioloș pe Facebook: Nici vedetele mondene nu fac atât. Specialiștii spun că e posibil doar cu un soft.

EVZ este preocupat de afișările pe care Adevărul le-a făcut pe Facebook de pe urma premierului Dacian Cioloș. Publicația a avut deschiderea de ziar de joi despre „Culisele transformării Premierulu-Tehnocrat în Premier-Politician”.

„Go Cioloș!”, mai apare în titlul de deschidere, făcând trimitere la o formulă asemănătoare, folosită de Moise Guran în titlul unui text intens distribuit pe Facebook (detalii, AICI). 

Publicitate

„Coincidență sau nu, ziarul Adevărul a început să-i facă publicitate lui Cioloș pe pagina de Facebook a ziarului”, scriu jurnaliștii EVZ.

Aceștia pun sub semnul întrebării un clip postat pe pagina de Facebook Adevărul, ce reprezintă un scurt fragment din discursul premierului în Parlament. 

Ce spune EVZ: 

„Suprinzător, videoclipul a strâns 506.000 de vizualizări, aproape 8.000 de distriburi și 512 români au comentat. Performanță care nu e atinsă nici măcar de vedetele mondene. Iar specialiștii IT spun că acest lucru e posibil doar cu ajutorul unui soft care generează profile de Facebook cu IP-uri diferite și care prin intermediul aceluiaș soft acționează la unison. Adică, dau like-uri și share-uri la comanda utilizatorului.

A doua variantă este utilizarea de elevi și studenți cărora li se alocă fiecăruia în parte câte 100 de IPuri diferite, chestiune relativ ușor de realizat de către un IT-ist profesionist. Respectivii utilizatori execută la unison de pe cele 100 de profile care corespund celor 100 de IP-uri, comanda pe care o primesc. Ei sunt retribuți în timpul acestor campanii cu sume cuprinse între 500 și 800 de lei”

Dragoș Stanca, ThinkDigital, a comentat pe Facebook afirmațiile celor de la EVZ. Teoria celor de la EVZ nu se suține, spune el:

"Mecanismele anti-fraudă ale Facebook nu permit algoritmii despre care discuta "specialistii IT" citati mai sus. As fi curios sa ii cunosc si sa imi explice concret ce au vrut sa spuna, ca nu se intelege nimic. Iar numarul de conturi false e mult sub 1%", a precizat el.

Cei de la EVZ țin să precizeze că purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a fost recrutat chiar de la Adevărul. În trecut, Iolu a lucrat și la Evenimentul zilei, lucru nepunctat în material.

VIDEO. Clipul despre care EVZ spune că a scos cifre pe care nu le obțin nici „vedetele mondene”:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Bahahahaha.... Data viitoare cand te mai gandesti sa scrii un articol despre software mai bine te opresti, iti dai doua palme si scrii o reteta de mancare, ai avea mai mult succes. Foarte prost arficolul si redactat si surse false!
  • Halal specialisti IT mai are EVZ, e clara treaba.

    Vreau si io 200 IP-uri cu cine tre sa vorbesc care e acel specialist IT?

Trimite un comentariu