Skip to main content

Şeful sindicatului TVR: am făcut mai multe plângeri penale de-a lungul timpului. De exemplu, TVR are 80 de şoferi şi a cumpărat 140 de maşini

 
Şeful sindicatului TVR: am făcut mai multe plângeri penale de-a lungul timpului. De exemplu, TVR are 80 de şoferi şi a cumpărat 140 de maşini

SPUS-TV cel mai mare sindicat din televiziunea publică, a făcut două plângeri penale legate de situaţia din TVR. Nu este sigur însă dacă cele două sesizări au legătură cu solicitarea DNA de a cerceta contractele comerciale ale televiziunii publice din ultimii 10 ani.

Publicitate

Contact de paginademedia.ro, Dragoş Bocanaciu, preşedintele sindicatului SPUS-TV, a spus că cele două plângeri au vizat colaborarea TVR cu regia de publicitate Splendid Media, în urma căreia postul public ar mai avea de primit peste cinci milioane de euro, dar şi achiziţia în leasing a 140 de autoturisme.

Întrebat dacă aceste sesizări au legătură cu verificările DNA, acesta a răspuns: „Mi-aş dori să fie meritul sindicatului pentru aceste acţiuni. Dar nu am aceste informaţii. Am făcut şi noi ce am putut.”

Interviul integral, în continuare:

Paginademedia.ro: Sindicatul a făcut denunţuri legate de TVR?

Dragoş Bocanaciu: Au fost făcute nişte sesizări din partea SPUS-TV. Am făcut mai multe sesizări de-a lungul timpului. Prima se referă la contractul cu Splendid Media şi modul în care televiziunea română nu a reuşit să încaseze peste cinci milioane de euro de la regia care a vândut publicitatea pentru TVR.

Am mai făcut anul acesta o sesizare în ceea ce priveşte contractul cu cele 140 de maşini, în condiţiile în care noi nu aveam decât vreo 80 de şoferi încadraţi. În aceaşi sesizare am cerut să se verifice şi să se investigheze şi modul în care s-a pierdut eşalonarea datoriilor TVR. În 2012, s-a semnat un memorandum cu Guvernul în care datoria care era în 2012 era eşalonată pe o perioadă de şapte ani, În decembrie 2013 s-a pierdut această eşalonare. Au fost efecte catastrofale pentru televiziune, cu penalizare de la ANAF.

Paginademedia.ro: Când a fost făcută plângerea faţă de Splendid?
Dragoş Bocanaciu: Acum doi ani am depus-o şi am primit răspuns de la procuratură că a fost dată în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Paginademedia.ro: Credeţi că verificările DNA au legătură cu plângerile pe care SPUS-TV le-a făcut?
Mi-aş dori să fie meritul sindicatului pentru aceste acţiuni. Dar nu am aceste informaţii. Şi noi am făcut ce am putut. Am o problemă pe care chiar vreau să o explic foarte clar: la nivel de zvonuri, de bârfe, de am auzit că, sunt foarte multe lucruri anormale pe care le auzi pe culoarele televiziunii române. Numai că noi nu am făcut plângeri penale până nu am avut documente şi certitudinea că plângerea noastră este una serioasă şi va fi luată în lucru.
Paginademedia.ro: Aveţi vreo explicaţie pentru care DNA a cerut documente legate de activitatea TVR pe 10 ani?
Dragoş Bocanaciu: Ei „trag” de un fir pe care câteodată îl descoperă ei, câteodată îl oferă cineva. Şi din firul respectiv apar mai multe lucruri. Oricum, ceea ce face acum DNA-ul este un lucru pe care trebuia să-l facă de foarte mulţi ani. Mai bine mai târziu decât niciodată. Aceste investigaţii sunt foarte bune, vrem să ştim şi noi cine este de vină, dar rămâne problema cea mare legată de finanţarea televiziunii române.
Paginademedia.ro: Domnul Stelian Tănase spunea într-un interviu pentru Paginademedia.ro că sindicatele ar fi făcut o plângere legată de faptul că nu li s-ar fi semnat contractul colectiv de muncă. Puteţi confirma?
Dragoş Bocanaciu: Nu. Sunt lucruri total diferite. În ceea ce priveşte semnarea contractului colectiv de muncă, este o problemă strict de natură sindicală. Noi vom relua negocierile pe 22 septembrie cu administraţia pentru finalizarea contractului colectiv de muncă.
Mai avem 15 articole rămase în suspensie, articole care se referă la protecţia socială: mă refer la salarii compensatorii, în caz de concedieri colective sau individuale şi aşa mai departe. Aceste lucruri au rămas în suspensie şi sperăm ca să găsim la actuala conducere mai multă înţelegere şi raţiune, decât precedenta.
Noi nu am făcut niciodată o plângere la comisii că nu avem contract colectiv de muncă. Nu comisiile parlamentului au treaba cu contractul colectiv de muncă. Noi am făcut plângere la comisie pentru situaţia televiziunii române. Şi ne-am referit aici nu doar la modul în care a fost condusă televiziunea română în ultimii ani, ci şi la cadrul legislativ.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sanda Tarce Sanda Tarce
    Sa fie oare vorba despre un telefon de la SRI? ***
  • Sorin Rădulescu Sorin Rădulescu
    Despre angajările pe pile ori la ordin din Tvr nimic? Le practica și acum Irina Radu. Mădălina Do rovolschi va fi urmata de Emma Zeicescu? Pe ce considerente?;Sau ca urmare a căror telefoane?
  • Eu Eu
    5.000.000euro pejudiciu adus TVR-ului de Splendit Media?
    si nu se face nimic?
    e loc de spaga mare aici....
  • Adi Adi
    Cand acest individ,Bocanaciu, muncea pentru posturi private in timp ce era platit de TVR nu a mai chemat DNA? Poate face ceva si ne scuteste de comentariile lui penibile de la judo si handbal.Sa mai invete regulamentele ca e de tot rasul!
  • Jean Romanu Jean Romanu
    Dragos, cat ai stat la Chisinau pe banii TVR si cu masina fara sofer inteleg, macar ai reusit sa-ti implantezi nevasta economist la ambasada ?
  • Fire Man Fire Man
    Mister Bocanila, nu cumva ai avut si matale una din cele 140 de masini ale TVR in perioada in care ai frecat buha pe la TVR Moldova - platit atat de TVR cat si de Plahotciuc ? Cu sau fara sofer ?
  • Borea Borea
    Ce sa zica sefu de sindicat: Numai oamenii lor fura, ai nostri nu. TVR nu are leac, asa e tara asta toata.
  • Horea Horea
    Dar despre inca ANGAJARILE care se fac la TVR, desi oricum sunteti prea multi, n-ai nimic de spus mare ȘEF de sindicat?

Trimite un comentariu

sus