Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: „Deputaţii au amnistiat hoţia intelectuală”

 
PRESA DE AZI. Adevărul: „Deputaţii au amnistiat hoţia intelectuală”

Ziarul Adevărul deschide ediţia de astăzi cu votul de ieri al parlamentarilor care au decis să „relaxeze” măsurile împotriva celor care plagiază lucrarea de doctorat. De cealaltă parte, Evenimentul zilei deschide ziarul de astăzi cu un subiect despre greva magistraţilor din întreaga ţară. Publicaţia spune că aceasta este „privită cu îngrijorare de către Parlament, Guvern şi Serviciile Secrete”.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă în continuare principalele subiecte găzduite pe prima pagină a ziarelor de astăzi:

Adevărul scrie în deschiderea ediţiei de azi despre legea titlurilor de doctorat, votată de Parlament, care relaxează măsurile care ar putea fi luate împotriva cazurilor de plagiat în lucările de doctorat. „Deputaţii au amnistiat hoţia intelectuală”, titrează publicaţia.

Jurnaliştii ziarului mai spun că „parlamentarii au aprobat legea prin care titlurile de doctor sunt acordate şi retrase doar de universităţi, nu de Ministerul Educaţiei, iar un plagiator poate renunţa de bunăvoie la doctorat, fără să răspundă pentru frauda intelectuală comisă. Demersul a fost criticat de Guvern şi de preşedinte, dar majoritatea asigurată de PSD nu a ţinut cont de argumente.”

România liberă titrează azi pe prima pagină: „Cine-l judecă pe Oprea: jurişti la fără frecvenţă”. Cotidianul pune pe prima pagină lista parlamentarilor din Comisia Juridică din Senat, care vor decide dacă DNA poate sau nu să înceapă urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, în cazul Gigină.

„Cea mai mare parte din membrii Comisiei juridice din Senat, care vor analiza dacă fostul vicepremier Gabriel Oprea poate fi urmărit penal de către DNA pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, fie şi-au completat studiile juridice la vârste înaintate, fie le-au urmat la universităţi private cu reputaţie proastă, fie nu au deloc specializarea în Drept”, scrie RL în prima pagină.

Libertatea: „Copilul problemă al soţiilor tatălui ei”

„O fostă soţie care a fugit cu naşul, o a doua care a plecat cu un bun amic, o iubită aproape de-o seamă cu fiica adolescentă rebelă – este Cristi Boureanu victimă sau vinovat?”

Click!: „Fiica lui Boureanu este încă virgină!”

Tabloidul scrie azi că „iubita lui Cristi Boureanu a încercat să facă lumină în scandalul care îi are ca protagonişti pe fostul politician şi pe rebela lui fiică. Indiferent de ce urmează să i se întâmple, el luptă cu toate armele să o apere pe Ioana. 'Ioana este încă virgină. Cristi vrea să o mute la un liceu din Constanţa pentru a o ţine departe de tentaţiile bucureştene', a povestit Laura Dincă.”

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus