Skip to main content

PRESA DE AZI. Dacian Cioloş, invitat de Iohannis la "nunta electorală"

 
PRESA DE AZI. Dacian Cioloş, invitat de Iohannis la "nunta electorală"

Mesajul transmis de Klaus Iohannis premierului Dacian Cioloş cu privire la posibilitatea unui nou mandat la Palatul Victoria ţine prima pagină a ziarelor de astăzi.

Publicitate

Prim-ministrul a fost „peţit pentru nunta electorală” de către Iohannis, în Evenimentul zilei şi Cioloş este "poftit în politică", în prima pagină a cotidianului România liberă, printre subiectele din presa de azi.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi subiectele ediţiilor tipărite de azi:

Evenimentul zilei titrează: „Preşedintele Iohannis l-a peţit pe premier pentru nunta electorală. PNL se propune 'mireasă'

Cotidianul deschide ediţia de azi cu propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru fotoliul de prim-ministru din iarnă.

Potrivit Evz, “preşedintele Klaus Iohannis l-a obligat ieri pe premierul Dacian Cioloş să îşi declare măcar „simpatia” faţă de un partid dacă mai vrea încă un mandat de prim-ministru în iarnă. Pentru prima oară de la preluarea mandatului, şeful statului şi-a anunţat public preferatul pentru viitorul Guvern şi a început să dea indicaţii politice.”

România liberă: „Iohannis către Cioloş: Poftiţi în politică!

Gazeta controlată de familia Adamescu scrie pe prima pagină a ediţiei de azi despre invitaţia preşedintelui pentru primul ministru tehnocrat, aceea de a intra în politică, drept condiţie pentru un al doilea mandat de premier.

RL punctează în prima pagină de azi că „premierul ar putea accepta oferta de la PNL.”

Weekend Adevărul titrează azi în prima pagină: „Analfabeţii cu diplome şi doctorate ai Epocii de Aur

Ediţia de weekend a cotidianului tratează pe copertă subiectul oamenilor de la vârful Partidului Comunist care au avut o afinitate pentru diplome şi doctorate, deşi erau „analfabeţi funcţionali”.

Gazeta deţinută de Cristian Burci notează că „nomenclaturiştii din perioada lui Nicolae Ceauşescu au vrut toţi să fie oameni cu carte. O parte dintre aceştia au fost absolvenţi de facultăţi, la fără frecvenţă, la vârste înaintate. Aveau diplome. În esenţă, însă, aceştia erau analfabeţi funcţionali, oameni cu titluri pompoase, dar goale de conţinut.”

Click!: „Cinci mistere ale morţii lui Gyuri Pascu

„A murit Gyuri Pascu cu zile? E vinovat medicul care l-a consultat pe artist în noaptea decesului? Sunt câteva dintre întrebările care au stârnit un scandal monstru în jurul morţii îndrăgitului actor”, potrivit ziarului tabloid.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus