Skip to main content

Procesul Laura Georgescu (CNA) - Giga TV, al doilea termen, a doua amânare

 
Laura Georgescu, presedintele CNA
Laura Georgescu, presedintele CNA

Instanţa Tribunalului Bucureşti a dat o nouă amânare la cel de-al doilea termen al procesului în care este judecată Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru presupuse fapte de corupţie în cazul retragerii licenţei Giga TV. În acelaşi dosar mai sunt inculpaţi Narcisa Iorga, fost membru CNA, Gheorghe Ştefan, care a controlat postul Giga TV, şi fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc.

Publicitate

Amânarea a fost ca şi la primul termen, din luna iunie, din motive procedurale, legate de citarea părţilor. Următorul termen a fost stabilit pentru vineri, 7 octombrie.

La termenul de astăzi au fost prezenţi toţi cei patru inculpaţi din dosare: Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Gheorghe Ştefan şi Viorel Hrebenciuc.

CONTEXT. Dosarul Giga TV - şefa CNA

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, şi un fost membru CNA, Narcisa Iorga, sunt acuzaţi că, acum trei ani, ar fi favorizat televiziunea Giga Tv, controlată de Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piata Neamţ, judecat şi el în acest proces.

În iulie 2015, preşedintele CNA Laura Georgescu, fostul membru al CNA Narcisa Iorga, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi fostul deputat Viorel Hrebenciuc au fost trimişi în judecată în dosarul privind retragerea licenţei postului Giga TV.

Laura Georgescu este acuzată de abuz în serviciu după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a revocat decizia de retragere a licenţei postului Giga TV. Ea mai este acuzată şi de întocmirea a 25 de sesizări cu date nereale, soluţionate prin sancţionarea a 11 posturi de televiziune, care s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 2.296.200 de lei.

DNA arată că, la data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenţi), retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan.

După 17 septembrie 2013, Narcisa Iorga, membru al CNA, l-ar fi sfătuit pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care Giga TV intenţiona să o formuleze.

Ştefan a luat legătura cu Viorel Hrebenciuc şi, în urma interventiei acestuia, şefa CNA a luat o altă decizie care a revocat-o pe prima, în sensul păstrării licenţei pentru Giga TV, deşi postul lui Ştefan nu mai îndeplinea condiţiile legale pentru a-şi păstra licenţa de a emite, mai susţin procurorii.

Gheorghe Ştefan şi Viorel Hrebenciuc sunt acuzaţi de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid. La rândul ei, Narcisa Iorga este acuzată de instigare la aceeaşi infracţiune.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus