Skip to main content

DUPĂ PATRU LUNI. Radio ZU, amendat cu 20.000 de lei pentru cazul Congo

 
DUPĂ PATRU LUNI. Radio ZU, amendat cu 20.000 de lei pentru cazul Congo

După patru luni a venit şi decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru derapajul din Morning ZU în care realizatorii Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au făcut o serie de glume deplasate la adresa echipei naţionale de fotbal a statului Congo.

Publicitate

Membrii Consiliului au convenit asupra unei sancţiuni de 20.000 de lei pentru Radio ZU, la propunerea lui Florin Gabrea. În „joc” se afla şi o amendă de 50.000 de lei, propusă de Radu Herjeu. Aceasta din urmă nu a primit numărul minim necesar de voturi (şase).

În al treilea tur, propunerea lui Florin Gabrea a obţinut şase voturi, necesare pentru aplicarea sancţiunii şi două împotrivă. Au votat pentru: Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. (Laura Georgescu şi Radu Herjeu, „împotrivă").

Radu Herjeu, membru CNA:

„Cred că votul de azi creează un precedent periculos din două motive:

1. Să sancţionezi foarte blând un derapaj extrem de grav poate fi o invitaţie pentru alţi radiodifuzori.
2. Mi se pare incorect faţă de alţi radiodifuzori care au primit o sancţiune mai mare pentru mai mult mai puţin.”

Florin Gabrea: „Nu ştiu cât e de grav derapajul şi nu cred că alţi radiodifuzori îşi vor face de cap.”

Reamintim că în şedinţa de săptămâna trecută, pe 22 septembrie, s-a negociat fără succes amendarea postului Radio ZU, cu aceleaşi cuantumuri ca cele de astăzi, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. La finalul şedinţei de joia trecută s-a vorbit despre reluarea votului, fapt care s-a şi întâmplat astăzi.

Radu Herjeu a propus în debutul şedinţei CNA introducerea acestui subiect pe ordinea de zi. Solicitarea sa a fost votată pozitiv de şase dintre membri. Răsvan Popescu şi Monica Gubernat s-au împotrivit reluării votului pe subiectul Congo.

La şedinţa de astăzi au participat Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

LEGISLAŢIE. Radio ZU a fost sancţionat din cauza faptului că nu a respectat prevederile art. 47 alin. (2) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit cărora:

„Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie.”

Citeşte si:


Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus