Skip to main content

SATIRĂ. Kamikaze: "Fonta îl acuză pe Cioloş de plagiat: 'Eu am mers primul la Economic'"

 
SATIRĂ. Kamikaze: "Fonta îl acuză pe Cioloş de plagiat: 'Eu am mers primul la Economic'"

PRESA DE AZI. Fostul premier Victor Ponta este prezent pe prima pagină a ziarelor de satiră în diverse ipostaze. Kamikaze aminteşte de episodul din aprilie 2014 când şeful Executivului de la acea vreme se afla într-o barcă trasă de pompieri prin localitatea inundată Beiu, din judeţul Teleorman. 

"Fonta îl acuză pe Cioloş de plagiat: 'Eu am mers primul la Economic!'", titrează Kamikaze pe o copertă unde sunt puse în oglindă imaginea actualului premier surprins la clasa economică în avionul spre Germania şi cea cu Victor Ponta de la inundaţiile din primăvara anului 2014.

Publicitate

Săptămânalul de satiră Caţavencii l-a îmbrăcat pe Victor Ponta în veşminte de cavaler şi l-a plasat în dreapta domnitorului Vlad Ţepeş. Alături de cei doi se află şi Bogdan Diaconu, preşedintele PRU (Partidul România Unită). 

"Atent la învăţăturile internaţionale, Victor Ponta copiază mişcările extremiste din Vest şi lansează noul slogan al PRU. Toţi pentru Ţepeş, ţepe pentru toţi", scrie pe prima pagină săptămânalul condus de Doru Buşcu. 

"Acum, Victore, c-ai venit şi tu, şi sîntem deja trei candidaţi la şefia PRU, zi-mi cum vrei s-alegem preşedintele: cu săbiile, ca-n PSD, sau ceva mai democratic, ca-n Evul Mediu?", îl întreabă Vlad Ţepeş, în varianta caricaturizată astăzi de Caţavencii, pe fostul premier Victor Ponta. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Adevărul: "Profesorii români arestaţi în Turcia pe motiv de puci". Soții Cristina și Liviu Augustin Chifane, închiși și interogați de autoritățile turce după lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016, vorbesc în premieră despre drama trăită în țara de unde au fost alungați, deși nu le-a fost adusă nicio învinuire. 

Evenimentul zilei: "Victor Ponta și Sebastian Ghiță, legați de DNA cu Tony Blair". Fostul premier a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile, fiind urmărit penal pentru obţinerea de foloase necuvenite. În dosar este anchetat şi deputatul Sebastian Ghiţă, supus aceleiași măsuri preventive. 

Procurorii susţin că Ponta și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat întrun colegiu în care exista certitudinea că acesta va câștiga.

Jurnalul Național: "Ordonanțe de urgență sau blocăm România". Educația, Sănătatea, Transporturile și Penitenciarele se pregătesc să blocheze țara, chiar de săptămâna viitoare. Patronatele și sindicatele din aceste sectoare de activitate așteaptă soluții concrete de la Guvern, prin ordonanțe de urgență, până vineri, potrivit JN. 

Click!: "Ilie, ție chiar nu-ți pasă de nevasta bolnavă?". "Pus la patru ace și cu chef de glume. Așa a venit, ieri, Ilie Năstase pe șantierul din Otopeni, acolo unde prietenul său, Ion Țiriac, construiește un patinoar de milioane de euro. În acest timp, soția sa se opera la Viena", scrie tabloidul.  

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu