Skip to main content

Târguială. Ca la piață au negociat membrii CNA amenda pentru derapajul lui Buzdugan si Morar în cazul congolezilor. Rezultatul: se reia votul

 
Târguială. Ca la piață au negociat membrii CNA amenda pentru derapajul lui Buzdugan si Morar în cazul congolezilor. Rezultatul: se reia votul
CNA

TÂRGUIALĂ. “Cât ar vrea Radu, cât ar putea lasa Radu, cât ati vrea dvs?" Subiectul derapajului comis de Daniel Buzdugan și Mihai Morar la finalul lunii mai pe seama jucătorilor şi suporterilor din Congo a fost dezbătut pentru a treia oară la CNA fără vreun rezultat concret. Decizia finală: se reia votul. Până să se ajungă în acest punct membrii Consiliului au negociat ca la piață cuantumul amenzii. 

Publicitate

Radu Herjeu și-a menținut propunerea de sancțiune de 50.000 de lei din prima ședință pe acest subiect, din 7 iulie. Florin Gabrea a propus o amendă de 20.000 de lei.

Membrii prezenți s-au împărțit în două tabere:

  • Propunerea lui Radu Herjeu a fost votată de: Monica Gubernat, Laura Georgescu și Dorina Rusu
  • Propunerea lui Florin Gabrea: Viorel Vasile Buda, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu

Au fost trei tururi de voturi, dar în niciunul nu s-au pus de acord pentru a se aplica o amendă. Șase voturi sunt necesare pentru ca forul audiovizualului să ia o decizie. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, fragmente din dezbaterile privind cuantumul amenzii:

Radu Herjeu, membru CNA:

"Un alt post pentru alte declarații xenofobe, mai putin grave, a luat 50.000 de lei, nu mi se pare corect să votăm o amendă mai mică." 

Dorina Rusu, membru CNA:

"Niște încălcări pe care le considerăm cu toții grave, vi se pare normal să nu le amendăm deloc?"

PRECIZARE. Aici se ajunsese înainte de turul trei al votului, care este și ultimul pe un singur caz, în aceeași ședință. Se punea problema că dacă nu vor decide astăzi o sancțiune nu o vor mai putea face în ședințele viitoare. 

Radu Herjeu:

"Asta înseamnă că mă obligați ca la alte ședințe să mă folosesc și eu de aceeași stratagemă. 

Monica Gubernat, membru CNA:

"Domnul Herjeu se raportează la alte amenzi anterioare, ceea ce e normal.

Răsvan Popescu, membru CNA:

Când a mai luat acest post o astfel de amendă?

Radu Herjeu:

"Buzdugan și Morar aveau la ora aceea o audiență mai mare decât Banciu (Radu Banciu - nr.), care a aluat amendă 50.000 de lei pentru declarații xenofobe."

Dorina Rusu:

"Nu te forțăm să renunți la propunere ..."

PRECIZARE. La momentul respectiv se vorbea despre faptul că doar în situația în care Radu Herjeu sau Florin Gabrea renunță măcar la una dintre propuneri se poate face o propunere intermediară.

Radu Herjeu:

"Ba asta faceți, mă forțați și o faceți în ședință publică"

Dorina Rusu:

"Daca nu se ia nicio decizie se reia doar votul."

Florin Gabrea:

"Mi se pare umflată și exagerată toată chestia. Părerea mea este că dacă nu se voteaza acum nu mai trebuie reluat. Este un derapaj foarte grav și dacă noi nu sancționam, opinia publică nu va ști de mecanismele de la CNA. Trebuie sancționată. Mie mi se pare mai grav dacă nu ia nimic, decât daca ia mai puțin. 

Viorel Vasile Buda: 

“Cat ar vrea Radu, cat ar putea lasa Radu, cat ati vrea dvs (Florin Gabrea - nr.)”.

Monica Gubernat:

"Acest vot nu se va relua în ședința viitoare, prezidată de mine. Eu nu voi introduce pe ordinea de zi acest subiect decât dacă veți vota reintroducerea lui pe ordinea de zi, daca nu, nu." 

PRECIZARE. La începutul fiecărei ședințe, înainte ca ordinea de zi să fie votată, oricare dintre membri poate propune introducerea unui anumit subiect. Propunerea de introducere este ulterior votată. Astfel, în ședința viitoare, care va fi condusă de Monica Gubernat, se va putea relua votul în cazul Radio ZU - Congo. 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu