Skip to main content

Tolontan, băgat în „proces” la Mihai Gâdea: „Sunteți ridicol, domnule Tolontan”. Replica lui Tolo

 
Tolontan, băgat în „proces” la Mihai Gâdea: „Sunteți ridicol, domnule Tolontan”. Replica lui Tolo

A fost mai bine de jumătate de oră de emisiune, la Sinteza zilei, în care Cătălin Tolontan - intrat prin telefon - a fost înfierat pentru dezvăluirile pe care le-a făcut ieri despre cum sunt folosite ambulanțele de stat pentru a fi transportate „pe pile” persoane importante

Publicitate

Monica Pop l-a acuzat că este "Kalașnikovul" sistemului sanitar. Mihai Gâdea a susținut "interogatoriul" cu întrebări și afirmații care induceau ideea că Tolontan a greșit în anchete. Un schimb de replici aprins a fost și între Tolontan și Raed Arafat.

„Nu v-a interesat deloc faptul că un român a murit în spitalul de arși de la Sofia?”, l-a chestionat Mihai Gâdea pe Tolontan. Mai apoi, același Gâdea i-a spus jurnalistului că este „ridicol” pentru că refuză să-și devoaleze sursele care au făcut declarațiile. „Nu vă pot spune acest lucru”, i-a răspuns Tolontan. K„Pentru că nu știți”, i-a întors-o Gâdea pe un ton ridicat. 

"Sunteți ridicol, domnule Tolontan. Îmi pare rău să vă spun", a fost una din intervențiile lui Mihai Gâdea, în dialogul cu Tolontan. "Cum puteți invoca faptul că este un procuror pe acea listă și să nu puteți prezenta nicio probă pentru asta. Că v-a spus un șofer de pe o salvare? E ridicol."

Replica lui Tolontan:

"Atributul dumneavoastră de ridicol s-a aplicat de-a lungul acestor ani multora dintre investigațiile Gazetei Sporturilor. Din păcate, pentru atributul dumneavoastră, ele au căzut în fața realității pentru că investigațiile s-au dovedit a fi valide."

Paginademedia.ro redă în continuare câteva din schimburile un scurt dialog din emisiunea Sinteza zilei de joi seara:  

Mihai Gâdea: Nu v-a interesat deloc faptul că un român a murit în spitalul de arși de la Sofia?

Cătălin Tolontan: Ba da, i-am și răspuns domnului Mircea Badea ieri. Am urmărit cazul, am urmărit felul în care a fost reflectat, am urmărit răspunsul Ministerului Sănătății care a divulgate date din dosarul medical al omului care a murit acolo numai ca să-și apere decizia și așteptăm și noi în continuare să vedem ce s-a întâmplat acolo.

Mihai Gâdea: Așteptați în continuare. Este foarte interesant modul în care abordați subiectele și din cauza asta vă urmăresc cu interes. Pentru că eu am un material în care se vede care era starea omului când a plecat la Sofia, care este starea spitalului de la Sofia și cumva să nu pară lumea că aveți o agendă.

Priviți materialului cu pacientul care a fost transportat la spitalul din Sofia. Dincolo de noaptea minții. (...)

Despre aceste ambulanțe care au mers și au salvat vieți din afara granițelor țării cred că trebuie reglementat mâine, dacă nu trebuia reglementat demult. Și întrebarea este ce se poate face când un copil, cineva care se află într-o situație, nu știu, este un accident major, ce facem cu accidentații din Muntenegru?

Cătălin Tolontan: Dar nu despre ei vorbim, ci de procurorul sau afaceristul care a fost transportat fără să fie făcută nicio intervenție.

Mihai Gâdea: Domnule, Tolontan, aveți vreo probă că este un procuror? Aveți un nume? Așa pot să vă spun orice bazaconie. Aveți sau n-aveți?

Cătălin Tolontan: Nu sunteți o sursă din fericire, nici pentru dumneavoastră, nici pentru mine.

Mihai Gâdea: Domnule Tolontan, răspundeți la această întrebare: cine este procurorul cu salvarea?

Cătălin Tolontan: Nu vă pot spune acest lucru.

Mihai Gâdea: Păi înseamnă că nu știți.

Cătălin Tolontan: Nu, înseamnă că nu vă pot spune, domnul Gâdea. E o diferență.

Mihai Gâdea: Înseamnă că dumneavoastră spuneți ceva public pe care nu puteți susține.

Cătălin Tolontan: Nu, e o diferență. Înseamnă că nu vă pot spune dumneavoastră, nu că nu știu.

Mihai Gâdea: Sunteți ridicol, domnule Tolontan. Îmi pare rău să vă spun. Cum puteți invoca faptul că este un procuror pe acea listă și să nu puteți prezenta nicio probă pentru asta. Că v-a spus un șofer de pe o salvare? E ridicol.

Cătălin Tolontan: Atributul dumneavoastră de ridicol s-a aplicat de-a lungul acestor ani multora dintre investigațiile Gazetei Sporturilor. Din păcate, pentru atributul dumneavoastră, ele au căzut în fața realității pentru că investigațiile s-au dovedit a fi valide.

Medicul Monica Pop, la Sinteza zilei: „Sunteți pur și simplu autorul moral al unor decese din țara”

Monica Pop: „Îmi permiteți, domnule Tolontan să vă ppun niște întrebări pentru că deja v-ați erijat în kalașnikovul sistemului de sănătate din țara asta. Să știți că lumea medicală, cu medici, asistente, infirmiere, este foarte revoltată pentru asta asta și tot pe surse pot să spun că se pregătește un fel de ieșire în stradă împotriva dumneavoastră și a doamnei Mirela Neag, pentru că știți foarte bine că dezinformați cu bună știință și nu înțeleg de ce sau încercăm să înțelegem de ce tot ce se întâmplă.

Știți foarte bine că unul dintre colegii foarte talentați ai domnului Gâdea a spus un lucru: faptul că distribuiți în spațiul public știri false pentru că nu aveți niciun fel de dovadă. Și eu sper din tot sufeltul meu ca instituțiile statului să își intre în drepturi și să vă cheme și să vă oblige să prezentați dovezile la ei întâi și pe urmă în fața tuturor. Pentru că știți bine că nu aveți niciun fel de dovezi și astea sunt toate invențiile dumneavoastră.

Cătălin Tolontan: Stimată doamnă, în Coreea de Nord se fac toate lucrurile astea: cheamă jurnaliștii la procuratură și apoi publică.

Monica Pop: „Sunteți pur și simplu autorul moral al unor decese din țara asta pentru că pacienți, din cauza afirmațiilor dumneavoastră aberante, nu s-au mai dus la spital și unii dintre ei nu mai sunt în viață. Atacați insistent, cu tot ce puteți, cu invențiile dumneavoastră și așa mmai departe, numai sistemul de sănătate. Și începem să ne întrebăm de ce. Deci, încă o data vă spun: vom ieși în fața ministerului sănătății și al justiției să vedem pentru care motiv dumneavaostră, care faceți niște afirmații absolut aberante unele dintre ele… Eu am văzut lista despre care vorbește doamna doctor: nu e nicio persoană cunoscută acolo.

Raed Arafat, polemică cu Tolontan

Schimbul de replici dintre Raed Arafat și Tolontan a fost sintetizat de GSP.ro:

Raed Arafat: ”dacă ajungem să întrebăm de baza legală atunci ne oprim de mîine și dau telefonul domnului Tolontan să sune pacienții la dânsul”. Ziaristul a replicat: ”Deci răspunsul e că dacă vă întrebăm de lege nu mai faceți nimic și, mai mult, puneți oamenii să ne sune pe noi să ne înjure. Asta răspundeți oamenilor?!”, a spus ziaristul.

Raed Arafat a mai adăugat că ”Nu vă pricepeți!”, iar Tolontan a replicat: ”Deci nu puteți preciza conform cărei legi statul român transportă cu ambulanțele publice în străinătate doar pe pacienții care au bani”.

Raed Arafat a spus că ”Vă dați seama cîți oameni ar vrea să fie transportați în străinătate de ambulanțe dacă ar fi gratis? Am avea nevoie de o nouă flotă de ambulanțe!”, moment în care ziaristul Gazetei a spus: ”Dumneavoastră vă auziți ce spuneți, domnule secretar de stat?! Tocmai ați spus că ați aplicat criteriul discriminant al banilor. Ceea ce legea vă interzice explicit”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Urmaresc amuzant acest "razboi de ochii lumii" din interiorul trustului Intact. Sa nu uitam ca si Tolontan este pe statul de plata al Varanului securist Voiculescu, fiind tot in trustul Intact. Aceste "razboaie" sunt doar un paravan pentru a ajuta Antena 3 sa revina in audiente dupa ce a scazut dramatic. Iar "investigatiile" lui tolontan sunt doar sa il ajute pe voiculescu in afacerile sale. Nu va lasati pacaliti.
  • Eu am fost ferm convins ca ura absolut fanatica a antenistilor fata de Tolontan nu pleaca din invidie, de la faptul ca doar ei au dreptul sa faca investigatii (toti ceilalti fiind comandati de altcineva), ci pentru ca protejeaza pe cineva implicat in problemele sanatatii. Nu am idee care e miza, probabil ceva legat de PSD, dar sper sa aflam intr-un viitor.
    Alt lucru care mi se pare amuzant e ca nimeni nu-l intreaba pe Radu Tudor niciodata nimic, el fiind totusi "mare" director in Fundatia Smurd, alaturi de Arafat, Emil Hurezeanu si altii.

Trimite un comentariu